Ciclisme

Lotte Kopecky demostra que és la mes forta i guanya el títol mundial de ruta

La belga ha marxat en solitari cap a buscar la medalla d’or a cinc km de la meta

Lotte Kopecky ha fet tota una demostració de força i de saber estar en cursa i ha guanyat el títol mundial de ruta. La belga, que va ser subcampiona del món l’any passat, ha estat sempre en el grup de les millors en els 154,1 km de la cursa entre Lonch Lomons i Glasgow, on s’han donat sis voltes a un circuit final. Algunes vegades se l’ha vist nerviosa conscient de la seva superioritat i de que encara no era el moment de fer l’atac definitiu. Aquesta és la tercera medalla d’or de Lotte Kopecky a Glasgow, ja que va guanyar les proves de punts i d’eliminació en pista en aquest mateix mundial.

El pilot ha anat tranquil fins que s’ha entrat en el circuit urbà de Glasgow al que s’ha donat sis voltes. La multitud de revolts, alguns trossos amb llambordes i un parell de carrers molt empinats han trencat el pilot principal en varis grups i ha començat una primera batalla que ha deixat al davant unes 40 corredores entre les que hi havien les favorites.

La suïssa Elise Chabbey ha marxat del pilot en solitari a 71 km de meta i ha anat agafant avantatge. A 65 del final Annemiek van Vleuten, actual campiona mundial, ha punxat, l’hi han canviat la roda i poc després ha decidit canviat de bicicleta i amb tot plegat ha cedit més d’un minut respecte al pilot principal. La neerlandesa ha trigat deu quilòmetres en tornar al pilot, i en els darrers s’ha mostrat activa, fins que un altre problema mecànic l’ha obligat a tornar a canviar de bicicleta, ha quedat despenjada del grup de les set millors i ha arribat vuitena.

Quan només faltava una volta, 14,2 km, el grup de les set millors ha atrapat Elisa Chabbey i la lluita s’ha centrat en elles. L’atac que ha decidit les medalles ha arribat a 7 km de la fi. La danesa Cecile Ludwig ha atacat i només l’ha seguit Lotte Kopecky que a 5 km del final ha marxat en solitari cap a la victòria. Per darrera la neerlandesa Demi Vollering, guanyadora del Tour, ha recuperar terreny i pràcticament sobre la línia de meta ha superat Cecile Ludwig i s’ha emportat la medalla de plata. La danesa s’ha quedat amb el bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)