Ciclisme

Remco Evenepoel guanya a Arinsal i es situa líder de la Vuelta

El belga acaba al terra en topar amb una treballadora del govern andorrà, que s’ha trencat el canell

Remco Evenepoel (Soudal) és el guanyador de la tercera etapa de la Vuelta, de 158,5 quilòmetres entre Súria i Arinsal, amb dos ports de 1a (Ordino i l’arribada). El campió belga, vencedor de la darrera edició, ha atacat a manca de 200 metres i just creuar la meta celebrant el triomf amb autoritat ha acabat al terra en topar amb una auxiliar. Una treballadora del govern andorrà que s’ha trencat el canell.

Damiano Caruso i Jasha Sütterlin (Bahrain), Lennard Kämna (Bora), Amanuel Gehbreigzabhier (Lidl), Eduardo Sepúlveda (Lotto), Pierre Latour (TotalEnergies), Andrea Vendrame (Ag2R), Rune Herregodts (Intermarché) i Jon Barrenetxea (Caja Rural-Seguros RGA) formaven l’escapada, després d’una hora de cursa amb intents fallits. Mathis Le Berre (Arkéa) i José Manuel Díaz Gallego (Burgos) s’hi afegien després i, a 100 quilòmetres per a l’arribada, el marge respecte el pilot eren 5 minuts, amb Caruso (Bahrain) de líder virtual per ser el 27è a la general a 23 segons del líder.

La segona hora de cursa es feia també a 42,5 km/h de mitjana, com la primera, si bé la diferència ja era inferior als 4 minuts. Ordino Ordino, amb 8,9 quilòmetres al 5,1 % de mitjana, que es coronava a 21,4 km de meta, el començaven Caruso, Gehbreigzabhier, Barrenetxea, Kämna i Caruso al davant, amb dos minuts i mig.

Jay Vine (UAE) obria el foc al pilot, a 25 de meta i amb Romain Bardet (DSM) i Wilco Kelderman (Jumbo) seguint l’australià. El francès hi insistia i s’enduia el neerlandès a roda mentre Caruso també es mostrava agressiu al davant i coronava amb Sepúlveda i Kämna. L’argentí, que coronava primer, es despenjava baixant i els dos del davant començaven Arinsal (8,3 al 7,7) amb poc més d’un minut sobre el grup de favorits, que no tenia cap equip que agafés les regnes; fet que permetia Kämna , amb Caruso a escassos metres, disposar d’1:37 a 6 de meta.

Vine estirava el grup amb Juan Ayuso (UAE) a roda amb els dos del davant a 4 quilòmetres de meta. Jonas Vingegaard (Jumbo) i Remco Evenepoel (Soudal) eren els favorits a roda de l’alacantí nascut a Barcelona, en un grup que amb prou feines tenia una vintena d’unitats.

Ayuso accelerava quan atrapaven Caruso a 3 quilòmetres però feia figa, Sepp Kuss ho aprofitava per posar-se al davant de tot i era Marc Soler qui saltava en busca del nord-americà del Jumbo i, atrapat Kämna, ho intentava en solitari i estirava el grup en l’últim quilòmetre. Agruptas els dos grups, per tornar a ser 20 homes, era Remco Evenepoel qui ho intentava a 200 metres i Jonas Vingegaard era el que li seguia la roda per ser segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)