Ciclisme

Triomf de Sepp Kuss en l’exhibició del Jumbo a Javalambre

Sepp Kuss és el guanyador de la sisena etapa del Tour, de 183,5 km amb tres ports puntuables, dos de 3a i el final, Javalambre (1a), que deixa per al record una autèntica axhibició del Jumbo, amb quatre homes en l’escapada del dia, quatre al darrera amb Roglic i Vingegaard posant Evenepoel contra les cordes, i Lenny Martínez situant-se líder de la general

Frenètic

Diego Camargo (EF)i Thomas De Gendt (Lotto) eren els protagonistes d’una primera fuga amb 19 segons d’avantatge i, després d’una caiguda al grup dels favorits, Rui Costa (Intermarché) aconseguia contactar-hi però la força del pilot els feia fracassar. Després eren 27 els homes que buscaven fortuna, que acabarien superant la quarantena d’unitats. Superat Arenillas (3a) es formava un grup de més de 30 corredors, entre els quals el tercer de la general, Lenny Martínez (Groupama), Marc Soler (UAE), David de la Cruz (Astana) o Mikel Landa, Wout Poels i Santiago Buitrago (Bahrain) i representants dels equips Soudal Quick-Step (Cattaneo i Vervaeke) i Jumbo-Visma (Kuss, Valter, Tratnik, Van Baarle i Jessink). De fet, 11 dels 25 primers de la general anaven en l’escapada.

La diferència anava augmentant i, llavors, era Soler el que marxava de la resta d’escapats i, al cap de poc i superats els 88 quilòmetres d’etapa, s’hi afegia Juan Pedro López (Lidl). El vilanoví era el primer en coronar Fuente de Rubielos i, la diferència respecte el pilot, arribaria a superar els 6 minuts. La col·laboració dels Ineos i els Movistar al darrera servia per baixar el marge, que a 32 km era de 3:30.

Més a prop

Soler rebaixava en 6 segons la seva diferència respecte Remco Evenepoel, el mallot vermell, i Lenny Martínez, el líder virtual, amb la bonificació a Torrijas en l’esprint, al final d’una pujada no puntuable a 21,5 de meta i la diferència estabilitzada per sobre els 3 minuts, 3:46 en començar el port.

Vervaeke es despenjava de la fuga per estirar el grup d’Evenepoel, on quedaven 17 homes, mentre al davant David de la Cruz anava a roda de Michael Storer (Groupama), que liderava la pujada en les rampes més dures mentre Marc Soler, fidel al seu estil, es quedava en un segon pla tancant el grup.

La traca

Einer Rubio (Movistar) era el primer en intentar-ho, a 4,5 de meta i al 10%. El colombià agafava més de 20 segons respecte la resta de fugats, encapçalats pel sabadellenc fins que Romain Bardet i Lenny Martínez saltaven. Sepp Kuss de seguida els agafava i, a 3km, afrontava el tram decisiu amb molta superioritat.

Primoz Roglic al darrera se n’anava del grup i Evenepoel es quedava a roda de Mattia Cattaneo, mentre el nord-americà del Jumbo es quedava sol al davant amb els dos francesos en un segon terme. Vingegaard i Mas contactaven amb l’eslovè i el mallot vermell es quedava sol al darrera. Els dos caps de files entraven a 2:52 de Kuss i el mallot vermell salvava els mobles entrant a 3:23 i encara per davant dels dos Jumbo en la general; el tercer de la qual és Marc Soler a 51 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)