Ciclisme

Reivindicacions a la CRI

Ciclisme. Vuelta. Sepp Kuss manté el lideratge i Marc Soler se li acosta a 26 segons, després d’una contrarellotge en què Filippo Ganna vola i els Jumbo resisteixen el cop d’Evenepoel

Remco Evenepoel (Soudal) aspirava a donar un cop en la contrarellotge individual de La Vuelta en el circuit urbà de Valladolid, però es va quedar a mig camí. En el curt recorregut (25,8 km), els Jumbo –amb molt més equip, teòricament podran dificultar més la feina a Evenepoel en les etapes més dures– van resistir. Sobretot Primoz Roglic (va perdre 20 segons respecte al belga), però la CRI també va reforçar el líder, Sepp Kuss, que es manté al capdavant. Mèrit també per a Marc Soler (UAE), que va acabar vuitè a Valladolid i se situa a 26 segons del líder, després d’haver-li’n retallat 17.

El protagonisme a Valladolid se’l va endur Filippo Ganna (Ineos). Campió italià i especialista en contrarellotge, Ganna va sortir aviat i va marcar un registre (27:39.51) que ja cap altre ciclista va ser capaç d’assaltar. L’italià va avantatjar de 16 segons Evenepoel, que puja fins al tercer lloc en detriment de Lenny Martínez.

Avui hi ha una etapa plana (163,5 km) però amb final en un cim, el de La Laguna Negra.