Ciclisme

El dia dels escapats

Ciclisme. Vuelta. Jesús Herrada (Cofidis) culmina la fuga de 26 homes, amb el gironí Nicolau, en l’ascens al port de la Laguna Negra

Jesús Herrada (Cofidis) va guanyar ahir l’onzena etapa de la Vuelta a Espanya, amb un recorregut de 163,5 quilòmetres entre Lerma i la Laguna Negra, un port de primera categoria i l’única dificultat orogràfica del dia que ha decidit la cursa. El nord-americà Sepp Kuss (Jumbo) manté el lideratge en la general i el vilanoví Marc Soler (UAE) continua segon a 26 segons.

Després de diverses escaramusses infructuoses en una jornada propícia, un grup de 26 corredors sense aspiracions en la general, entre els quals hi havia el ciclista de Llofriu del Caja Rural Joel Nicolau –primer en l’esprint de Vinuesa al quilòmetre 140 i onzè al final de l’etapa a 1:36 d’Herrada–, el gal·lès Geraint Thomas –el millor classificat a més de 13 minuts– i l’italià Filippo Ganna, va saltar amb èxit quan quedaven 104 quilòmetres per a la meta i va consolidar el seu avantatge, vorejant els 6 minuts de marge. El francès Paul Orselin va iniciar l’ascens final amb 24 segons de marge sobre el grup d’escapats, però no se’n va sortir. El colombià Jonathan Caicedo va guanyar uns segons amb valentia en el tram final però no va tenir les forces per arribar al capdamunt –va acabar quart–. El ciclista manxec Jesús Herrada, en canvi, va atacar amb virulència a 300 metres de la meta i va guanyar l’etapa davant del francès Romain Gregoire i del danès Andreas Lorentz Kron.