Ciclisme

Atac furibund i triomf de Vingegaard, que se situa a 29 segons del líder Kuss

El danès Jonas Vingegaard (Jumbo) s’ha exhibit amb un atac furibund a quatre quilòmetres de la meta i ha estat el vencedor de la setzena etapa de la Vuelta que s’ha disputat avui entre Liencres i Bejes –final en alt en un port de segona: 4,4 km amb rampes del 8,8 per cent de desnivell–amb un recorregut de 120,5 quilòmetres propici en principi per a les aventures però que ha ressituat segon al danès avançant Primoz Roglic gràcies al seu segon triomf d’etapa. Vingegaard és ara a només 29 segons del líder Sepp Kuss en la lluita aferrissada entre els tres Jumbo-Visma de la qual sortirà, si no hi ha res de nou, el vencedor de la Vuelta. El vilanoví Marc Soler (UAE Emirates) –14è a 1:23–, per la seva banda, manté el sisè lloc de la general a 3:28. El ciclista de Llofriu Joel Nicolau (Caja Rural) ha estat un dels protagonistes de la jornada quan ha format part d’un grup de sis corredors que ha saltat a 56 quilòmetres de la meta, ha arribat a disposar d’1:26 i ha estat engolit a deu quilòmetres de la meta quan ja només el formaven quatre valents: Nicolau, Julius Van den Berg (EF Educaton Easypost), Nicolas Prodhomme (AG2) i Max Poole (DSM). Quan encara en faltaven 95, també havien provat l’aventura deu agosarats ciclistes que van ser neutralitzats pel pilot ràpidament.

El pilot s’ha disgregat de seguida en les primeres rampes de l’ascens. El danès Vingegaard, tercer en la general a 1:44 del líder i a 7 del segon, Roglic, ha atacat a 3,9 quilòmetres i ha obert forat amb determinació, arribant a 1:15 de marge respecte del grup del líder Sepp Kuss. El mallot vermell ha perdut 1:05 respecte del danès, als quals se li sumen els deu segons de bonificació.

De la Cruz plega

El vallesà David de la Cruz (Astana), que era onzè en la general a menys d’un minut de la desena plaça i completava una Vuelta prou bona, ha plegat per culpa d’una gastroenteritis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)