Patinatge

El primer triplet de la història

Patinatge artístic. La representació catalana torna del mundial d’Ibagué amb 14 medalles, i amb l’Olot, el Girona i el Tona copant el podi en els grups de xou grans

El patinatge català ha fet història en el mundial de patinatge artístic que acaba de finalitzar a Ibagué, Colòmbia. Ha aconseguit uns resultats impressionants, amb 14 medalles, de les quals cinc són d’or, set de plata i dues de bronze. Els patinadors i grups catalans han estat clau en les 17 medalles de la delegació espanyola, ja que només una d’or i dues de plata no han estat per a representants de Catalunya.

Les places de podi han estat repartides en diferents modalitats i categories, el solo dance, el lliure júnior i absolut tant masculí com femení i els grups de xou. Ha estat en aquesta darrera modalitat en què la fita històrica ha anat una mica més enllà, amb un triplet en els grups de xou grans, un fet que mai no s’havia aconseguit des que es van començar a guanyar medalles en un mundial l’any 2003. Per primera vegada en el mundial tres conjunts catalans han copat el podi en els grups de xou grans, amb el CPA Olot en la primera posició, el CPA Girona en la segona i el CPA Tona en la tercera. Els conjunts catalans han estat campions mundials en 16 ocasions, amb 14 títols per al conjunt olotí, un per al Reus i un altre per al Girona. S’havien aconseguit sis doblets de primer i segon en grups de xou grans, dues vegades amb l’Olot i el Reus, i quatre més amb l’Olot i el Girona. Ibagué ha inaugurat el triplet català en el podi mundial.

En els grups de xou petits també es va fer una mica d’història ja que es va aconseguir per primer cop un doblet de campió i subcampió gràcies al Tona, que va revalidar el títol, i al Cunit, que va ser subcampió. El Sant Celoni i l’Aldea també havien estat campions mundials, però només un cop va haver-hi dos conjunts catalans en el podi i va ser per un segon i un tercer lloc de l’Aldea i el Blanes el 2014 a Reus.

Domini de Pau Garcia

En el lliure individual Pau Garcia va sumar el seu tercer títol mundial consecutiu, i ho va fer dominant tant el programa curt com el llarg. Els catalans van aconseguir el doblet, amb Kilian Gomis en el segon lloc. També va guanyar la medalla d’or Arnau Pérez en la prova júnior i es va fer un nou doblet amb Ferran Clavero en la segona plaça. En els quartets va arribar una altra medalla d’or, que va ser per a l’AS Cunit.

LA DADA

14
medalles,
del total de 17 de la delegació espanyola, van ser per a patinadors i grups catalans
‘Solo dance’
Llorenç Álvarez (CPA Ripolet) Plata
Júnior masculí
Arnau Pérez (CPA Tona) Or
Ferran Clavero (CP Sant Quirze) Plata
Júnior femení
Sira Bella (AS Cunit) Plata
Lliure masculí
Pau Garcia (AS Cunit) Or
Kilian Gomis (CPA Ripollet) Plata
Lliure femení
Carla Escrich (CPA Caldes d’Estrac) Plata
Quartets
AS Cunit Or
ASPA Lliçà de Vall Bronze
Grups de xou petits
CPA Tona Or
AS Cunit Plata
Grups de xou grans
CPA Olot Or
CPA Girona Plata
CPA Tona Bronze
14 medalles
5 d’or, 7 de plata i 2 de bronze
Grups de xou grans
Any Seu Primer Segon Tercer Grups petits
2003 Buenos Aires -- -- Olot -- 2004 Fresno Olot -- -- -- 2005 Roma Olot -- -- -- 2006 Múrcia Olot -- Masnou -- 2007 Gold Coast Olot -- -- St. Celoni (1) 2008 Kaohsiung -- Masnou -- St. Celoni (2) 2009 Friburg Olot Reus -- -- 2010 Portimão Olot -- -- Blanes (3) 2011 Brasília -- Olot Reus -- 2012 Auckland Reus Olot -- -- 2013 Taipei Olot -- -- Blanes (3) 2014 Reus Olot -- Masnou Ald. (2) Bla. (3) 2015 Cali Olot -- Girona -- 2016 Novara Olot Girona -- -- 2017 Nanjing Olot Girona -- Maçanet (2) 2018 Mouilleron Olot Girona -- L’Aldea (2) 2019 Barcelona Girona Olot -- L’Aldea (1) 2020 No es va disputar per la pandèmia 2021 Asunción Olot -- -- Matadepera (2) 2022 Buenos Aires -- Olot Girona Tona (1) 2023 Ibagué Olot Girona Tona Tona (1) Cunit (2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)