Natació

L’últim ball de Belmonte?

Natació. La badalonina reitera que està centrada a participar en uns cinquens Jocs Olímpics en la presentació com a nedadora del CN Barcelona

La badalonina Mireia Belmonte (1990), amb quatre medalles olímpiques i setze mundialistes en el seu palmarès, ha escollit el CN Barcelona per enfilar segurament l’últim gran repte de la seva dilatada carrera esportiva. “Ser en els meus cinquens Jocs Olímpics és la motivació que em fa llevar cada dia”, va dir il·lusionada en l’acte de presentació de la nova aliança de la millor nedadora catalana de la història i el club degà de la natació catalana i espanyola.

Com en un flirteig, la nedadora i el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, es van llançar floretes durant l’escenificació de l’acord. “La incorporació de la Mireia suposarà un estímul extraordinari per a tots els esportistes federats i encara més després de l’esforç que estem fent per incrementar la làmina d’aigua del club”, va assegurar el màxim dirigent del CNB. “Sempre m’havia fet il·lusió pertànyer al CN Barcelona, un club molt gran i històric, el primer d’Espanya, i fundat per Bernat Picornell”, hi va afegir Belmonte, que tanca una etapa de més d’una dècada, des del 2013, en les files de l’UCAM Fuensanta.

En el terreny esportiu, Belmonte evoluciona favorablement de la lesió a l’espatlla que l’ha tingut un any allunyada de la competició i la millor evidència és que la setmana vinent ja té previst participar en els 100 m estils de la copa catalana, a les mateixes instal·lacions del club cenebista. “Després de tant temps, no tinc cap expectativa de marca ni de posició, però les ganes de competir ja són un bon indicador”, va remarcar.

Tot i els maldecaps dels últims mesos, la nedadora badalonina va assegurar que amb la cita parisenca a l’horitzó en cap moment va pensar a llançar la tovallola: “La veritat és que hi ha hagut moments que no han estat precisament bonics, però ningú té més fe en mi que jo mateixa. Sempre penso en positiu i que el que ve serà molt millor, i sempre he tingut al cap aquestes ganes de participar en els meus cinquens Jocs i fer alguna cosa important. Tornar a aconseguir la millor versió de la Mireia.”

L’Open d’estiu, cita clau

Belmonte ja està descartada per competir en el mundial de Doha al febrer, i té marcat en vermell el campionat d’Espanya Open d’estiu, entre el 18 i el 22 de juny, quan s’hauran d’aconseguir les mínimes olímpiques. “Per mi, el juny és una data perfecta, perquè aquest Open serà com els trials nord-americans i australians, que se celebren just abans de la gran competició de l’any. Crec que hi puc arribar bé i tinc prou marge. Sense pressa, però sense pausa”, sentencia.

Un acord obert

L’acord entre Belmonte i el club barceloní és per un any, tot i que hi ha la porta oberta a perllongar-lo fins i tot més enllà de la seva carrera esportiva. “No ens posem límits. No pensem que la Mireia estigui a la recta final de la seva carrera, pensem que té una empenta extraordinària i que encara no ha dit la seva última paraula”, va subratllar el president Antràs durant el seu parlament. Al seu torn, Belmonte va etzibar: “Si París serà el punt final? A mi també m’agradaria saber-ho. Si hi arribo no sé si voldré seguir o no. Ara estic centrada en els entrenaments i encara queda molt per a París. Ja veurem.”

LA PROTAGONISTA

Ser en els meus cinquens Jocs Olímpics és la motivació que em fa llevar cada dia i continuar entrenant
Mireia Belmonte

Adeu a la llarga distància

Amb vista als Jocs de París i a conseqüència dels problemes que arrossega a les espatlles, Mireia Belmonte se centrarà en els 200 m papallona, i els 200 i els 400 m estils. “Deixaré de banda les proves de llarga distància, com els 800 i els 1.500 m, que requereixen un entrenament molt més llarg, molt aeròbic. Les meves espatlles ja no poden resistir aquestes càrregues, així que em centraré en les proves més curtes, on penso que ho puc fer molt bé i l’entrenament és més accessible en les meves condicions actuals”, va explicar la nedadora badalonina. Belmonte tampoc descarta els 200 i els 400 m lliure, tot i que és en la papallona i els estils on veu més possibilitats d’èxit. La ja nedadora del CN Barcelona prosseguirà la seva preparació al CAR de Sant Cugat a les ordres de Ben Titley, tot i que de tant en tant també es desplaçarà al seu nou club per compartir sessions d’entrenament amb els seus nous companys de club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)