Futbol sala

El Barça s’estrena a la Champions amb una golejada contra el Luxol (6-0)

El Barça s’ha desfet del Luxol St. Andrews maltès per un contundent 6-0 en la seva estrena en la fase principal de la UEFA Futsal Champions League a Loznica (Sèrbia) i és a punt per afrontar el duel contra el rival teòricament més qualificat del grup, l’Anderlecht (17.30 h), el botxí de la temporada passada. La consigna era clara, intentar guanyar amb solvència i per la màxima diferència de gols i això és el que ha fet l’equip blaugrana, que al descans ja dominava el seu rival per 5-0. Els golejadors han estat: Adolfo, Pito, Catela (2) i Álex Yepes (2).

Des dels primers minuts, el Barça monopolitzava la possessió i les oportunitats per marcar. El gol s’intuïa i ha arribat per la via més directa. Dídac ha fet una passada llarga amb la mà i Adolfo (9’) ha definit de primeres amb l’exterior del peu dret. El Luxol amb prou feines xutava a porteria, i l’equip blaugrana consolidava el seu domini amb quatre gols més abans del descans. Pito (13’), assistit d’esquenes per Dyego, s’ha regirat per clavar-la per tot l’escaire. El tercer ha arribat en una jugada d’estratègia, en què Catela (16’) ha rematat de primeres en un servei de córner executat per Álex Yepes. L’equip blaugrana pressionava de valent i dificultava la sortida de pilota de rival. Hi havia gana. El quart ha estat un xut d’Álex (18’), que Víctor Oliveira ha desviat al fons de la porteria. Encara hi hagut temps perquè el mateix Álex marqués el cinquè (19’) després de rematar una assistència de Sergio González.

En la segona meitat, el Luxol ha fet un pas endavant i ha obligat a les primeres intervencions de Dídac sota els pals. El Barça disposava de més espais per impulsar les transicions. En tot cas, el sisè gol arribat en un xut des de mitja distància de Catela (31’), que continua en estat de gràcia. L’equip de Jesús Velasco ha disposat de més oportunitats, però ja no ha pogut marcar cap més gol contra un rival que en cap moment s’ha plantejat la tàctica del porter jugador.