Futbol sala

Velasco: “L’objectiu en la ronda principal europea és quedar primers”

L’entrenador del Barça, Jesús Velasco, ha assegurat aquest dijous que el quadre blaugrana encara la ronda principal de la Lliga de Campions, que disputarà del 25 al 28 d’octubre a Sèrbia, amb l’”objectiu” de “quedar primers” i “complir amb els pronòstics” que els assenyalen com a “favorits”. “El favoritisme a un equip com aquest ni el beneficia ni el perjudica, perquè el nostre objectiu està molt clar. No ens podem amagar. L’objectiu és quedar primers. L’ambició del club és la que és i hem de fer tot el possible per complir amb els pronòstics que ens donen com a favorits”, ha afirmat.

En declaracions als mitjans de comunicació des del pavelló de futbol sala de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, Velasco ha incidit en el valor de quedar primer de grup: “Al final en passen tres, però si quedes segon o tercer et pots creuar amb els favorits. Podem guanyar qualsevol, però sempre és més complicat”.

El Barça debutarà dimarts 25 d’octubre contra el Luxol St. Andrews maltès, a qui el tècnic del Barça ha definit com “un rival complicat” que té “molts jugadors brasilers” i ha qüestionat que es tracti de l’equip “més fluix”.

“Al final mana la pista. No podem pensar directament en l’Anderlecht, perquè si perdem aquest partit ho canvia tot. Cal anar a fer un bon primer partit per seguir guanyant confiança en el nostre joc i millorar aquesta fluïdesa que es perd quan els jugadors tornen de la selecció”, ha reflexionat.

Anderlecht: comptes pendents

Amb tot, Velasco ha admès que l’Anderlecht belga, al qual s’enfrontaran el dia 26, és “el rival més difícil sobre el paper” i “té una millor plantilla” que el curs passat, quan va eliminar el Barça a la Ronda Elit de la Lliga de Campions.

“Tenim l’experiència d’haver jugat contra ells l’any anterior, però han canviat jugadors. Marcenio és un jugador que dona un altre ritme. Té molta mobilitat i bona sortida de pilota. Dificultarà molt la nostra pressió. I Vilela és un finalitzador que esplaia el joc a dalt”, ha analitzat.

Sobre el Loznica Grad serbi, l’amfitrió, amb el que tancaran la seva participació a la Ronda Elit el 28 d’octubre, Velasco ha dit que es tracta de “gent molt competitiva”, encara que “l’avantatge” és que tindran “dos partits per veure’ls i saber què necessitem”.

Baixes significatives

El tècnic ha reconegut que les baixes per lesió de Sergio Lozano, Ferrão, Matheus i Miquel Feixas són un contratemps: “La qüestió ara és manejar les rotacions en funció del rival, el temps i el resultat per donar els descansos justos perquè els jugadors importants arribin bé als moments importants”.

D’altra banda, Velasco ha reconegut l’evolució d’Alex Yepes: “Està en una bona progressió física, ha baixat gairebé sis quilos des que va arribar. Està molt més ràpid i dinàmic. Va coneixent els companys, cosa important per a un jugador tan associatiu. Tenim moltes esperances posades en ell i estic convençut que farà una bona temporada”.

“De Catela sempre en vull més i ell ho sap. És un jugador molt creatiu, amb una potencialitat enorme. Tècnicament pot millorar molt poc, la meva feina és donar-li suport en allò que fa bé i intentar que progressi en allò que fa menys bé, com la defensa col·lectiva, la mobilitat sense pilota o el seu peu menys hàbil”, ha respost després de ser preguntat pel bon moment de Catela.

Finalment, ha criticat l’actual format de la Lliga de Campions: “L’ideal seria una lligueta. Fa molts anys que jugo la Copa d’Europa i el meu públic m’ha vist tres vegades. És un problema per donar visibilitat i credibilitat del nostre esport”.

I ha afegit sobre la situació del futbol sala: “Per què no és olímpic el nostre esport? Són coses que criden l’atenció. Aquesta competició que podria ser molt bonica, passen els anys i segueix igual. Amb el calendari d’ara és impossible fer una lligueta. Els nostres problemes són de base. Des del futbol sala hauríem de tenir certa autonomia en la gestió”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)