Futbol sala

Adolfo decideix el derbi

Futbol sala. Dos gols del blaugrana en els dos últims minuts segellen un altre triomf èpic del Barça i frustren l’empenta de l’Industrias Santa Coloma

Santa Coloma 3 Barça 4

INDUSTRIAS SANTA COLOMA:Borja Puerta, Corso, Verdejo, Peña, Povill –cinc inicial–; Hirata, Nil, Marc Tolrà, Uri Santos, Khalid i Cardona.BARÇA:Dídac, Antonio, Touré, Catela, Pito –cinc inicial–; Tapias, Dyego, Aniol, Erick, Harrison, Adolfo i Matheus.GOLS:1-0 (9’) Povill. 1-1 (11’) Pito. 1-2 (19’) Pito. 2-2 (24’) Khalid. 3-2 (27’) Povill. 3-3 (38’) Adolfo. 3-4 (40’) Adolfo.

L’ala colomenc Adolfo, amb dos gols en els dos últims minuts, va segellar la victòria del Barça i va exercir de botxí de l’Industrias Santa Coloma, el seu club d’origen i formació. Va ser un desenllaç èpic per als blaugrana, com el de dimarts a Cartagena, i cruel per als colomencs, que tenien el duel sota control a l’inici de la segona meitat i van demostrar el perquè de la bona dinàmica de les últimes jornades. El derbi, en tot cas, no va decebre les expectatives, amb intensitat i diferents alternatives que van fer gaudir de valent els més de 2.000 aficionats que omplien el Pavelló Nou.

El Barça va començar amb una marxa més, arribant amb molta facilitat a l’àrea rival i provocant les aturades de Borja Puerta. Xavi Closas va demanar temps mort, va reclamar més intensitat als seus jugadors, i que fossin fidels a la seva identitat. Les forces es van anivellar i l’Industrias va fer la primera urpada (9’) per prendre la iniciativa. Bernat Povill va rematar a porteria buida aprofitant una magistral assistència de taló d’Àlex Verdejo i la falta d’entesa entre Dídac i Adolfo en defensa. L’aparició de Pito va ser providencial. El Barça va replicar immediatament amb una internada per la banda esquerra en què el pivot de Chapecó es va desfer de tots els seus defensors (11’). El Barça era un amb Pito en pista i un altre sense el pivot en el terreny de joc. Khalid va haver d’aturar en falta una altra embranzida del brasiler. Al tram final, però, entre Khalid i Pito (19’) van marcar el segon dels blaugrana en una gran acció de Touré des de la banda esquerra. Minuts abans havia reaparegut Matheus després de setmanes allunyat de les pistes per una lesió muscular. Amb el reguitzell de baixes blaugrana –ahir tampoc va jugar André Coelho perquè està a punt de ser pare– va fer el seu debut en partit oficial el jove del filial Aniol. Abans ja havien tingut minuts Harrison i Tapias.

L’Industrias va començar la segona part amb més determinació i energia. Una recuperació de pilota va propiciar un xut de Nil Closas al travesser i el rebuig el va aprofitar Khalid (24’) per marcar de cap, sense oposició. L’equip colomenc restablia l’equilibri i per moments agafava el control del partit. Una gran acció de Povill, ben assistit per David Peña, la va rubricar el golejador d’Olesa per situar el seu equip amb avantatge (27’). El Barça, amb el cinc titular, es va anar traient la pressió de sobre i va gaudir de nombroses oportunitats per marcar. Va tenir el tercer a tocar, però la defensa o Puerta van frustrar els seus llançaments. A 3:36 del final, Jesús Velasco se la jugava amb el porter jugador. La persistència del líder va tenir premi perquè Adolfo la va clavar amb un ajustadíssim xut per l’escaire quan només restava 1:59. L’Industrias no es conformava amb l’empat i també va apostar pel porter jugador. Una gran intervenció de Pito, però, va provocar que la pilota anés a parar a peus d’Adolfo, tot una especialista en la defensa de cinc, que no va perdonar a porteria buida i va signar la sentència.

EL PROTAGONISTA

Hem superat les adversitats i hem tornat a fer un cop sobre la taula. El partit s’ha decidit per detalls