Tennis

El mestre és Djokovic

Tennis. ATP Finals. El serbi venç Sinner per un doble 6-3 en la final, alça el seu setè títol en nou finals i desfà l’empat que mantenia amb Roger Federer

Novak Djokovic (1) va fer emmudir ahir el Pala Alpitour de Torí amb una exhibició magistral contra el jove aspirant italià de 22 anys Jannik Sinner (4)–6-3 i 6-3 en 1h43– i va celebrar el seu setè títol en les ATP Finals en la seva novena final del torneig. El gran mestre serbi desempata amb els sis títols que també llueix el ja retirat Roger Federer i queda sol al capdavant del palmarès històric. El mètode utilitzat va ser l’habitual: restades profundes, el millor revés del món, un servei obert que fa molt mal i una fiabilitat a prova de bomba des del fons de la pista alimentada per un gen competitiu que acaba intimidant els rivals i fent-los cometre errors. El balcànic va trencar en el quart joc i va tancar el primer set sense titubejar. De fet, va signar una nova ruptura en el primer joc del segon i va posar el peu al coll de Sinner en el tercer amb un amenaçador 2-0. El transalpí s’hi va regirar salvant amb caràcter i assumint riscos –un punt directe amb segon servei– tres pilotes de trencament que l’haurien deixat estabornit. Malgrat que va millorar i va obligar el serbi a sotmetre’s a més desgast per guanyar els seus serveis, no va aprofitar les dues oportunitats de trencament que va tenir i va acabar superat per l’excel·lència del número 1. Nole va segellar el triomf en la seva primera pilota de partit amb una doble falta de Sinner, l’única que va cometre l’italià en tot el duel.

Granollers i Zeballos perden la final de dobles

Marcel Granollers i Horacio Zeballos (5) van ser inferiors i van perdre la final de dobles contra el nord-americà Rajeev Ram i l’anglès Joe Salisbury (6) per 6-3 i 6-4 en 68 minuts. El català i l’argentí, que havien guanyat fins ara els quatre partits del torneig i que afrontaven la seva primera final de la reunió de mestres junts després d’haver claudicat dos cops en les semifinals (2020, 2021), van tenir una oportunitat de trencar en els primers compassos que no van poder aprofitar. Els seus rivals, en canvi, van signar el break en el quart joc sobre el servei de Granollers, que va pagar el fet d’haver de jugar amb massa segons. El trencament en el setè joc del segon acte va ser definitiu i Ram i Salisbury, que jugaven la tercera final seguida del Masters, revaliden amb fermesa el títol conquerit el 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)