El Barça i el sorprenent Logronyo es juguen el títol

Handbol. Copa d’Espanya. Els blaugrana superen el Fraikin Granollers en el derbi català d’una semifinal en què marquen diferències des de l’inici

Barça 42 Fraikin Granollers 33

BARÇA:Nielsen, Valera (1), Carlsbogard (4), Mem (8), Gallego (3), Ariño (5), Wanne (1), Janc (2), Gómez (4), Petrus, Langaro (3), Richardson (5), Frade (2), P. Cikusa (3), Rodríguez (1) i Pérez de Vargas.FRAIKIN GRANOLLERS:Rodríguez, Yusuf (3), Romero (2), Arnau (1), Rey (1), Reguart (3), Domingo (1), Montoya (3), Amigó (3), Guijarro (1), Franco (2), Buzle (4), Urdangarín (4), Garcia (5) i Panitti.PARCIALS CADA CINC MINUTS:5-3, 9-4, 12-7, 13-9, 17-13 i 21-16 (descans), 26-18, 30-22, 32-25, 35-27, 37-29 i 42-33.ÀRBITRES:M.M. Soria i J, Álvrez. Van excloure Gallego i Frade, del Barça, i Yusuf, Arnau i Guijarro, del Granollers.

El Barça i el Logronyo La Rioja lluitaran pel títol de la copa d’Espanya en la final que es disputarà aquesta nit (21 h, Esport3). Els blaugrana es van classificar al guanyar en la segona semifinal el Fraikin Granollers per 42-33, mentre que el Logronyo La Rioja va donar la sorpresa i va eliminar en la primera semifinal el Bidasoa, l’amfitrió (27-28). Aquesta serà la 25a final del Barça en la competició, abans anomenada copa Asobal, i lluitarà pel seu 19è títol i el 13è consecutiu. El Logronyo La Rioja ja va disputar una final l’any 2015 i la va perdre contra els blaugrana.

En els primers cinc minuts de la semifinal el Barça ja es va situar amb quatre gols d’avantatge (5-2) i sempre es va mantenir al davant sense gaires problemes. El Granollers va intentar estabilitzar la diferència. En el minut 10 va veure com Guijarro es va torçar el turmell i va haver d’abandonar la pista. Els blaugrana van arribar a manar de set gols (12-5), amb Mem i Ariño encertats en atac. Els vallesans van millorar en atac i Buzle i Urdangarín van liderar l’equip, però es va arribar al descans amb un 21-16 per al Barça.

Un parcial de 4-1 en l’inici del segon temps (26-18) va tornar a distanciar clarament els blaugrana, que anotaven amb facilitat. Després d’un intercanvi de gols el Granollers va intensificar la seva defensa, va fer tres gols seguits i es va apropar fins a cinc gols (32-27). Un temps mort del Barça, seguit d’un parcial de 4-0 i el retrobament de l’encert en atac va situar els blaugrana amb un marge de 10 gols (39-29) en els últims cinc minuts, i el partit va quedar sentenciat.

L’amfitrió queda eliminat per la mínima (27-28)

En la primera semifinal el Logronyo La Rioja va donar la sorpresa al guanyar per un ajustat 27-28 el Bidasoa, i va eliminar l’amfitrió. El Logronyo va anar al darrere en el marcador bona part del partit, però sempre es va mantenir amb mínimes diferències, i va arribar al descans amb un 14-12. En la segona meitat el Bidasoa es va encallar en atac i el Logronyo es va posar al davant a falta de dotze minuts. Els locals van continuar lluitant i buscant la victòria, però no es van poder refer i van acabar perdent per un gol de diferència.