Ciclisme

Neix la cursa femenina per etapes de la Volta a Catalunya

Es disputarà del 7 al 9 de juny i tindrà la categoria UCI 2.1, que permet la participació de fins a set equips de la UCI Women’s World Tour

Després de quatre edicions la ReVolta, la prova ciclista d’una sola jornada, evolucionarà cap a la Volta a Catalunya en la seva versió femenina, que tindrà tres etapes i es disputarà del 7 al 9 de juny del 2024. La Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva confirma la seva aposta pel ciclisme femení i pel salt endavant comptarà amb ple suport de la la Generalitat de Catalunya, a través d’Esportcat.

Categoria UCI 2.1

La prova evoluciona a tres dies i tindrà categoria UCI 2.1, que permet la participació de fins a set equips UCI Women’s World Tour –els millors equips del món–, a més d’equips UCI Women’s Continental Teams –de la segona categoria–, i també d’equips nacionals com el català Massi -Tactic. De fet, diversos equips UCI Women’s World Tour ja han confirmat la seva voluntat de participar a la prova, que ja està publicada al calendari UCI.

La cursa tindrà tres etapes molt variades amb presència a bona part del territori català, i una de les quals tindrà un final en alt. Ubicada al calendari en un lloc ideal per a fer l’assalt a curses com el Giro Donne o el Tour de France Femmes, la Volta a Catalunya pot atraure a magnífiques ciclistes gràcies a un recorregut divers amb important presència de muntanya.

Suport institucional

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha classificat la pujada de categoria de la Volta a Catalunya Femenina com una “gran notícia per al ciclisme català i per a l’esport femení” i ha subratllat que amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya “demostrem amb fets que aquesta és la legislatura de l’esport femení”. Segons la consellera Vilagrà, la Volta a Catalunya Femenina “és una oportunitat enorme per transmetre a la societat l’empoderament de la dona en el ciclisme femení” i per fer un pas més cap a un esport “amb més igualtat d’oportunitats per a tothom”.

Equips interessats

“Donem un pas més endavant amb la nostra prova femenina i ens fa moltíssima il·lusió passar a ser de tres etapes. Ens hem trobat amb una resposta magnífica, tant del Govern de la Generalitat mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, com de poblacions interessades en ser sortides i arribades i dels patrocinadors. També vull destacar que la cursa ha despertat molt interès entre els equips, ja que només amb la publicació al calendari 2024 molts ja han volgut contactar amb nosaltres per participar-hi”, ha afirmat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E.

“Catalunya serà referent en ciclisme femení també. De ben segur que serà tot un espectacle poder veure un gran pilot femení amb algunes de les millors ciclistes disputant la Volta pel nostre ric territori. Encara estem treballant en el recorregut i la participació dels equips però segur que no deixarà indiferent a ningú. Gaudirem de grans recorreguts i d’equips i corredores d’arreu del món. És tot un plaer veure créixer la prova, primer com a corredora i després des de la banda de l’organització “, ha afirmat la responsable esportiva de la cursa i membre de la junta directiva de l’entitat, Patrícia Ortega.

Com en la cursa masculina, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya serà el Gran Premi de la prova, que donarà imatge al mallot de la líder de la cursa, i amb el seu suport garanteix també l’emissió televisiva en directe d’un esdeveniment que després de quatre edicions com a prova d’un dia, creix fins a les tres etapes.

Les poblacions de sortida i arribada de la cursa, així com el recorregut definitiu, es definiran properament, tot i que ja està confirmat un final en alt i l’organització ha trobat una gran resposta de poblacions amb voluntat de sumar-se a aquest projecte.

El palmarès

La prova femenina de la Volta compta ja amb un palmarès notable mentre s’ha celebrat com a cursa d’un sol dia, amb triomfs per a corredores de renom com la britànica Claire Steels (Israel PT Roland, 2023), l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis, 2022), la noruega Katrine Aalerud (Movistar Team, 2021) o la estatunidenca Lauren Stephens (Cylance ProCycling, 2018). Al 2024, una nova corredora estrenarà el palmarès de la primera edició de la Volta a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)