Atletisme

Sabadell batejarà la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya amb el nom de Carme Valero

Els portaveus municipals de l’Ajuntament de Sabadell han acordat aquest dilluns que la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya porti el nom de l’atleta local Carme Valero, que va morir el 2 de gener després de patir un vessament cerebral, segons informa ACN. En un comunicat, el consistori ha contactat amb la família, que ha manifestat el seu acord. La proposta de canvi de denominació de l’equipament es podria sotmetre a aprovació al ple ordinari del mes de febrer. Es vol retre homenatge a la seva figura pels èxits de la seva carrera esportiva i per la promoció de l’atletisme i de l’esport. Valero va ser 25 cops internacional, campiona mundial de cros el 1976 i 1977, i la primera dona atleta espanyola en participar en uns Jocs Olímpics, a Montreal 1976.

Durant la major part de la seva carrera va vestir els colors de la Joventut Atlètica de Sabadell. Va ser també nombroses vegades campiona de Catalunya i d’Espanya tant en camp a través com en pista a l’aire lliure i coberta, en diferents distàncies de fons i mig fons.

Valero també va ser plusmarquista estatal en 800, 1.500, 3.000 i 5.000 metres llisos. Un cop retirada, va ser directiva de la Federació Espanyola d’Atletisme i vicepresidenta del Club Natació Sabadell.

Reconeguda en quatre ocasions pel Consell Superior d’Esports com a millor atleta espanyola, va rebre el 2003 la Medalla de l’Esport de la Generalitat. Va guanyar el premi a la millor esportista de Sabadell el 1973, 1975, 1976 i 1977. Està considerada la millor atleta espanyola del segle XX per l’Associació Espanyola d’Estadístics d’Atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)