Atletisme

ATLETISME

Mercè Rosich: “Valero va ser una pionera i una referent absoluta per al nostre esport”

La presidenta de la federació catalana d’atletisme recorda la figura de l’atleta de Sabadell, amb la qual va coincidir en algunes competicions i a la qual considera que és la mare” d’aquest esport al país

La presidenta de la federació catalana d’atletisme, Mercè Rosich, que també va ser atleta, ha lamentat aquest matí la mort de Carme Valero (68 anys), una de les millors esportistes catalanes de tots els temps. “Ella era més jove però als anys setanta jo també era atleta i totes les dones que practicàvem aquest esport sempre la vam tenir com la nostra gran referent”, explica la presidenta, que considera que la sabadellenca és la gran “pionera” d’aquest esport a Catalunya. “La mare de l’atletisme català, si ho vols dir així.”

“Ella ha explicat sovint la discriminació que va patir en les diferents seleccions espanyoles; encara en un últim homenatge que li van fer a Sant Hilari va recordar aquelles anècdotes. Ella ho va superar i va demostrar que les dones també existíem en l’esport d’elit”, recorda la presidenta, que sempre que va tractar amb ella la va trobar una persona “oberta, senzilla i una gran companya d’equip.” “Amb 18 anys ja era conscient del seu potencial i de la seva responsabilitat com atleta. Vam anar a disputar un encontre a Lisboa amb la selecció de Barcelona i algunes atletes el dia abans vam anar a fer un tomb per la ciutat i ella no va voler venir perquè necessitava concentrar-se per la competició. Aquell era el seu caràcter guanyador. “

Rosich lamenta que en pocs mesos l’atletisme català hagi perdut Valero i el seu antic entrenador, Josep Molins, que va morir al març. “A Sabadell Valero era una de les dones més conegudes i tot l’atletisme català l’estimava perquè tothom que hi tractava veia quin era el seu tarannà més enllà dels èxits esportius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)