El Granollers colpeja primer

Handbol. L’equip vallesà domina l’Erice en tot moment i afrontarà la tornada dels vuitens de final de la copa d’Europa amb set gols d’avantatge

Granollers 34 Erice 27

KH-7 BM GRANOLLERS:Mera (2); Vila (5, 2 p.), C. González (2), Guarieiro (6), Castañera (2), Polonio (5), Capdevila (5) –set inicial–; Rodrigues (p.s.), Bruach, Hombrado, Tort, Somaza (3, 1 p.), Pérez, Portillo (4), Jallow i López.HANDBALL ERICE:Masson; Bernabei, Basolu, Pugliara, Nkou (1), Storozhuk (3, 1 p.), Ekoh (5) –set inicial–; Ramazzoti (p.s.), Notarianni, Tarbuch (10), Losio (1), Cozzi, Gorbatsjova (1), Manojlovic (6, 1 p.), Benincasa i Iacovello.PARCIALS:4-2, 5-5, 8-7, 12-8, 16-10, 18-11; 20-13, 23-14, 26-16, 29-18, 31-23 i 34-27.ÀRBITRES:Marton i Dane. Exclusions: Guareiro (11’), Castañera (23’), Tort (31’) i Portillo (44’), per part del Granollers; i Bernabei (1’ i 12’) i Ekoh (3’), per part de l’Erice.

El KH-7 BM Granollers afrontarà la tornada dels vuitens de final de la copa d’Europa, dissabte vinent a Erice (17.30 h), amb un bon coixí de set gols. L’equip vallesà ben segur que hauria signat aquest avantatge abans del partit, però al final potser va semblar curt tenint en compte que a 11 minuts del desenllaç dominava per onze gols (29-18). De fet, el conjunt sicilià va segellar el 34-27 definitiu des dels 7 metres amb el rellotge a zero. L’equip de Robert Cuesta, en tot cas, va fer un plantejament molt seriós, tant en defensa com en atac, i va treure profit de les errades del rival, que va perdre un munt de pilotes.

El Granollers va marcar el ritme de joc durant tota la primera meitat. Aprofitant les primeres exclusions, el conjunt vallesà va prendre la iniciativa (4-2), tot i que amb igualtat numèrica les forces es van tornar a equilibrar. Amb empat a 8, Cuesta va demanar temps mort per reclamar disciplina i compromís tàctic tant en defensa com en atac. Les consignes van tenir efectes immediats. El Granollers va fer un pas endavant. Sota la direcció de Capdevila, la feina de Polonio en el pivot i l’energia de Portillo des de l’extrem van segellar un parcial de 5-0 (13-8) contra un rival tocat. L’Erice va estar més de 5 minuts sense veure porteria. Manojlovic va trencar la sequera, però no va poder frenar l’embranzida del Granollers, que va arribar al descans amb un avantatge màxim de set gols (18-11).

El guió no va canviar en els primers minuts després de la represa. L’Erice continuava perdent moltes pilotes i l’efectivitat de Guarieiro elevava l’avantatge local per sobre dels deu gols (25-14). El tècnic italià va canviar la portera (Ramazzotti en el lloc de Masson) i va ordenar una defensa 5-1. L’Erice, impulsat per la qualitat i l’experiència de Manojlovic i Tarbuch, va tenir una mínima reacció (26-18). Cuesta va intentar aturar la remuntada amb un atac momentani amb set jugadores. El tram final va ser un intercanvi de gols i el conjunt sicilià va poder escurçar el desavantatge fins al 34-27 amb l’últim gol de penal de Storozhuk. El parcial de la segona meitat va ser d’empat a 16.

Hem tingut alts i baixos. Haurem de tenir màxima tensió en la tornada perquè l’eliminatòria ni de bon tros està resolta