Tennis

Djokovic derrota el descarat Prizmic en el debut a Austràlia

Novak Djokovic (1), el vigent campió i número 1 del món, s’ha hagut d’arromangar per batre avui el tennista croat de 18 anys procedent de la fase prèvia Dino Prizmic (178è de l’ATP), que, sense res a perdre, li ha plantat cara en el segon i el tercer sets i després s’ha esbravat davant del monstre serbi: 6-2, 6-7 (5), 6-3 i 6-4 en 4h01. És el triomf número 90 del serbi en l’obert d’Austràlia, el jardí de casa seva, el 29è seguit des que el 2018 va perdre en vuitens davant del coreà Hyeon Chung.

El deu cops vencedor a Melbourne en deu finals disputades i que dobla l’edat al seu rival, ha començat amb la seva superioritat habitual, però Prizmic, campió de Roland Garros júnior l’any passat i amb un títol ATP Challenger al sarró, s’ha revelat amb un joc molt sòlid en el segon parcial i ha enfangat la passejada que pretenia el serbi en el seu debut. Un trencament en el vuitè joc del tercer set ha començat a decantar la balança del costat de Djokovic i a desfer les il·lusions del seu rival, que marxa cap a casa amb una presentació en societat ben reeixida. El break segellat per Nole en el primer joc del quart acte ha encarrilat definitivament el partit al seu favor, tot i que s’ha relaxat massa i li ha costat tancar el partit. Dominava per 4-0 i Prizmic ha inquietat amb tres jocs seguits (4-3). Nole ha necessitat set pilotes de partit per segellar la victòria.

L’italià Jannik Sinner (4), per la seva banda, ha debutat amb victòria contra el neerlandès Botic van de Zandschulp per 6-4, 7-5 i 6-3, mentre que el rus Andrei Rublev (5) ha tingut una feinada davant del brasiler Thiago Seyboth Wild: 7-5, 6-4, 3-6, 4-6 i 7-6 (6).

En el quadre femení, en el qual la catalana Paula Badosa debutà davant de la nord-americana Taylor Townsend la matinada vinent, la grega Maria Sakkari (8) ha vençut la japonesa Nao Hibino per 6-4 i 6-1. Aryna Sabalenka (2), la defensora del títol, ha apallissat per 6-0 i 6-1 en tan sols 53 minuts l’alemanya de 18 anys procedent de la prèvia Ella Seidel (172a).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)