Atletisme

Galimany i Ougra s’estrenen en el campionat català de cros

La vallenca Marta Galimany (Adidas) i el gironí Abderrahim Ougra (Fent Camí Mislata) han estrenat el seu palmarès en el campionat de Catalunya de cros, que per desena vegada es disputava a Mataró.

Descavalcada de la pugna olímpica per la marató de París si no hi ha alguna baixa, Galimany no havia decidit fins a última hora competir en el campionat de cros en una fase de la temporada de càrrega d’entrenaments. L’aposta no ha pogut sortir millor. La fondista vallenca ha imposat el seu ritme a partir de la primera de les tres voltes grans al circuit del Camí dels Contrabandistes i no ha tingut problemes per arribar victoriosa després de cobrir els 7.810 metres de la prova organitzada pel GA Lluïsos Mataró en 28:12. “Era un títol que no tenia perquè el cros no se’m dona molt bé i sempre fa il·lusió aconseguir-lo. No sabia com respondria perquè no ho havia preparat. Volia trobar-me còmode i portar el meu ritme per no haver-me de guanyar el títol a l’esprint”, ha explicat Galimany, que encara no té clar si assistirà al campionat d’Espanya de l’especialitat, el 28 de gener a Getafe. Laura Rodríguez (TenerifeCajanarias), l’única atleta que s’ha atrevit a seguir Galimany en els primers quilòmetres, ha anat cedint terreny i ha arribat segona amb 28:43. La tercera plaça, i primera sub23, ha estat per a Àmbar Tomàs (FC Barcelona), amb 29:18. Abans de l’inici de la prova femenina s’ha guardat un emotiu minut de silenci en record de Carme Valero, morta el 2 de gener i que entre molts altres mèrits és l’atleta amb més títols catalans de cros, amb els set aconseguits entre el 1972 i el 1981.

La prova masculina, sobre un recorregut de 9.880 m, es presentava molt més oberta i fins gairebé mitja cursa encara hi havia una setzena de corredors formant el grup capdavanter. Adam Maijó (Adidas), en el tram de baixada de la segona de les quatre voltes grans al circuit, ha començat a accelerar el ritme, però ha estat Abderrahim Ougra qui ha provocat la trencadissa definitiva. “La tàctica era mantenir-me en el grup i accelerar en els últims dos quilòmetres, però com que el ritme inicial ha estat molt lent he decidit atacar abans, quan encara en faltaven quatre. He posat a prova les cames dels meus rivals i com que he vist que no em seguien he tirat cap endavant”, ha resumit Ougra. El deixeble de Josep Badosa ha cobert la prova en 31:25, seguit per Adam Maijó (31:32), que s’estrenava en la categoria absoluta, i Jordi Torrents (Bikila), tercer amb 31:40. Ougra, d’origen marroquí i que viu a Girona des de fa vuit anys, és un consumat especialista en 3.000 m obstacles (8:24.76), però si no s’accelera el procés s’haurà d’esperar dues temporades més per poder lluitar pels podis dels campionats d’Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)