L’equip espanyol remunta contra Croàcia (10-11) i s’emporta l’or europeu a Zagreb

Les aturades d’Edu Lorrio a l’últim quart i les dues dianes finals de Granados culminen la gesta del conjunt de David Martín que, de retruc, segella el bitllet per als Jocs Olímpics de París

Després de tres finals perdudes, l’equip espanyol, amb vuit jugadors catalans, ha pogut per fi cantar victòria en un europeu en vèncer Croàcia (10-11) en un partit enorme a Zagreb i segellar, de retruc, el bitllet per als Jocs Olímpics de París. Un gol espectacular d’Álvaro Granados, de revers com si es tractés d’un boia, ha resolt el partit quan només restaven 48 segons pel final. El conjunt de David Martín ha anat gairebé tot el partit a remolc (5-3, 2-3, 3-2 i 0-3), però en el tram final ha tornat a exhibir la seva fortalesa defensiva i ha sentenciat amb la qualitat de dos dels seus canoners, Bernat Sanahuja i Álvaro Granados, escollit el jugador més valuós del torneig.

La posada en escena ha estat marcada per l’efectivitat de Croàcia (5-3). L’equip de David Martín ha respost inicialment a l’intercanvi de cops i amb els gols en superioritat de Sanahuja i Granados, i un de Munárriz, que s’ha col·lat per sota de l’axil·la de Bijac, li ha donat momentàniament la iniciativa. El conjunt amfitrió ha replicat d’immediat i amb ràpides transicions ha segellat un parcial de 3-0 que ha fet encendre els llums d’alarma a la banqueta hispana. El tècnic barceloní ha demanat temps mort per reclamar més concentració als seus jugadors i aturar la sagnia en defensa. Ja en el segon quart, el conjunt balcànic furgava en la ferida amb la tercera diana de Bukic (6-3). Munárriz i Larumbe, amb xuts ajustats, donaven aire a l’equip (6-5), però Bukic continuava en estat de gràcia i tornava a obrir bretxa. L’equip estatal havia elevat el nivell defensiu i gràcies a un gol de Bustos, en superioritat i després d’una bona assistència de Mallarach s’ha arribat a l’equador amb un ajustat 7-6.

La final havia entrat en un nou escenari. Una genialitat de Sanahuja, amb una ràpida transició rubricada amb un regat i un toc final de canell tornava a igualar el resultat (7-7). Per primer cop, hi havia dubtes en el conjunt croat. Ivica Tucak ha demanat temps mort i els locals s’han tornat a activar. L’equip espanyol, amb un gol de Tahull des de la boia, ha respost a l’intercanvi de cops en superioritat, però una diana de Fatovic quan només restaven 3 segons per al desenllaç del quart ha tornat a obrir bretxa (10-8). En l’últim període, Martín s’ha jugat la carta d’Edu Lorrio i l’aposta li ha sortit rodona perquè no ha encaixat cap gol en 8 minuts. Croàcia ha jugat amb el marcador i quan s’ha donat compte Sanahuja, i les últimes dues dianes de Granados ja havien capgirat el resultat i han impulsat al conjunt espanyol cap un or més que merescut.

Bronze per a Itàlia

En la pugna per la medalla de bronze, la selecció italiana s’ha imposat a Hongria per 7-12. El conjunt transalpí ha marcat el ritme des de l’inici (1-4, 2-4, 1-2 i 3-2) i ha tingut com a principals referents a Marco del Lungo sota els pals i Andrea Fondelli i Chalo Echenique en atac, amb tres gols cadascun.