Waterpolo

Gol de campionat

Waterpolo. Una genialitat de Granados a 48 segons del final culmina la gesta de l’equip espanyol, que remunta un 10-8 contra Croàcia, suma el primer or europeu i segella el bitllet olímpic per a París

Croàcia 10 Espanya 11

CROÀCIA:Bijac; Buric, Fatovic (1), Loncar, Biljaka, Bukic (4), Vukicevic (1), Zuvela (2), Marinic (2), Vrlic, Butic, Kharkov i Popadic.ESPANYA:Aguirre; Munárriz (2), Granados (3), Sanahuja (3), De Toro, Larumbe (1), Biel, Cabanas, Tahull (1), Perrone, Mallarach, Bustos (1) i Lorrio.PARCIALS:5-3, 2-3, 3-2 i 0-3.ÀRBITRES:Margeta i Stavridis.PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors al Bazeni Mladost de Zagreb.

Una genialitat del terrassenc Álvaro Granados (MVP del torneig) a 48 segons del desenllaç va rubricar una remuntada èpica contra Croàcia i va posar fi a la maledicció de l’equip espanyol, que després de tres finals perdudes va poder per fi guanyar l’or en un europeu i, de retruc, segellar el bitllet per als Jocs Olímpics de París. Amb títols olímpics i mundials al seu palmarès, el tron continental sempre se li havia resistit, al waterpolo estatal. Se li havia escapat a Atenes el 1991 i més recentment a Barcelona, el 2018, i a Budapest, el 2020, però la persistència del conjunt de David Martín, ahir amb vuit catalans, va tenir per fi la màxima recompensa. El conjunt estatal va haver de fer un esforç titànic per remuntar un 6-3 i un 10-8 en contra. En el tram final, amb Edu Lorrio sota els pals, va recuperar la seva millor versió defensiva i va culminar la gesta amb la delicatessen de Granados. El jugador del Novi Beograd va rebre la pilota de Munárriz, va treure la vareta màgica i es va inventar un xut de revers, a l’estil dels millors boies, per sorprendre Marko Bijac amb un xut ajustat al pal i fer emmudir els més de 2.000 aficionats que omplien la piscina de Zagreb. La defensa de l’equip espanyol, amb un 0-3 en l’últim quart, va resistir fins al final per cantar l’anhelada victòria.

La posada en escena va estar marcada per l’efectivitat de Croàcia (5-3). L’equip de David Martín va respondre inicialment a l’intercanvi de cops, i els gols en superioritat de Sanahuja i Granados, i un de Munárriz, que es colava per sota de l’axil·la de Bijac, li donaven momentàniament la iniciativa. El conjunt amfitrió va replicar immediatament i amb ràpides transicions va segellar un parcial de 3-0 que va fer encendre els llums d’alarma a la banqueta hispana. El tècnic barceloní va demanar temps mort per reclamar més concentració als seus jugadors i aturar la sagnia en defensa. Ja en el segon quart, el conjunt balcànic furgava en la ferida amb la tercera diana de Bukic (6-3). Munárriz i Larumbe, amb xuts ajustats, donaven aire a l’equip (6-5), però Bukic continuava en estat de gràcia i tornava a obrir bretxa. L’equip estatal havia elevat el nivell defensiu i gràcies a un gol de Bustos, en superioritat i després d’una bona assistència de Mallarach, s’arribava a l’equador amb un anivellat 7-6.

La final havia entrat en un nou escenari. Un gol de virtuosisme de Sanahuja, amb una ràpida transició rubricada amb un regateig i un toc final de canell, tornava a igualar el resultat (7-7). Per primer cop, hi havia dubtes en el conjunt croat. Ivica Tucak va demanar temps mort i els locals es van tornar a activar. L’equip espanyol, amb un gol de Tahull des de la boia, va respondre a l’intercanvi de cops en superioritat, però una diana de Fatovic quan només quedaven 3 segons per al desenllaç del tercer quart va tornar a obrir bretxa (10-8). La final tornava a fer pujada. En l’últim període, Martín es va jugar la carta d’Edu Lorrio i l’aposta li va sortir rodona perquè el porter madrileny del CN Sabadell va tenir tres intervencions clau i no va encaixar cap gol en 8 minuts. Croàcia va especular amb el resultat a favor i ho va acabar pagant. La solidesa defensiva i l’encert en atac de Sanahuja i les dues últimes dianes de Granados capgiraven el marcador i impulsaven l’equip espanyol cap a un or més que merescut.

Bronze per a Itàlia

En la pugna per la medalla de bronze, la selecció italiana es va imposar a Hongria per 7-12. El conjunt transalpí va marcar el ritme des de l’inici (1-4, 2-4, 1-2 i 3-2) i va tenir com a referents Del Lungo sota els pals i Fondelli (3) i Echenique (3) en atac.

ELS VESTIDORS

És un premi a la història del waterpolo. Sempre hem estat molt competitius i ens ho mereixíem
David Martín
El gol ha estat la cirereta, però si l’equip no hagués remat no hauria servit de res. Encara estic somiant
Álvaro Granados
No hem jugat bé, però hi hem posat cor i hem deixat el segell de tot l’equip. Aquest or és molt especial
Felipe Perrone
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)