Tennis

Badosa marxa d’Austràlia amb bones sensacions

Tennis. L’empordanesa no troba respostes a l’atreviment de la renascuda Amanda Anisimova i cedeix per 7-5 i 6-4 en els setzens de final a Melbourne

La proposta agressiva de la nord-americana Amanda Anisimova va posar fi al periple de l’empordanesa Paula Badosa (7-5 i 6-4 en 1h28) en els setzens de final de l’obert d’Austràlia. Després d’estar apartada de la competició durant sis mesos per una lesió per estrès a l’esquena, la tennista begurenca marxa de Melbourne Park amb bones sensacions per les dues contundents victòries en les primeres eliminatòries contra la nord-americana Taylor Townsend i la russa Anastasia Pavlyuchenkova, i un paper ben digne contra una renascuda Anisimova, que va exhibir el tennis que va delectar en les semifinals de Roland Garros del 2019.

Badosa va inaugurar la jornada matinal en una semibuida John Cain Arena que va anar guanyant ambient amb el pas dels jocs. La catalana va arrencar amb un ritme molt intens, sense deixar prendre la iniciativa a una apagada Anisimova, fins a enfilar-se amb 4-1 al resultat. La nord-americana es va despertar, va oferir la seva millor versió i va convertir Badosa en una espectadora més. Anisimova acaparava el focus. Era l’encarregada d’executar els cops guanyadors, però també de cometre els errors no forçats. Malgrat els seus problemes amb les dobles faltes, els encerts es van acabar imposant i en la cinquena pilota de set va culminar la remuntada amb un 7-5. Inicialment, el segon set no va tenir tants alts i baixos després que les dues tennistes mostressin més solvència i seguretat a l’hora de mantenir el servei. Amb 3-3, Anisimova va rubricar tres magnífiques restades que van segellar el trencament i la van acabar impulsant fins a la victòria final per 6-4. La tennista catalana va acabar el duel amb 18 cops guanyadors que contrasten amb els 40 de la seva rival. Després dels dos partits guanyats a Melbourne, Badosa escalarà en la pròxima actualització del rànquing WTA fins al 82è lloc després que es perdés l’edició de l’any passat per lesió.

En el partit inaugural a la Rod Laver Arena, la russa Aryna Sabalenka (2) va clavar un doble zero a la ucraïnesa Lesia Tsurenko (6-0 i 6-0), que dimecres s’havia desfet de Rebeka Masarova. La tennista barcelonina, formant parella amb la romanesa Ana Bogdan, també va dir adeu al quadre de dobles, en perdre en la segona eliminatòria contra la nord-americana Desirae Krawczyk i la japonesa Ena Shibahara, per 6-3 i 6-1.

Djokovic, centenari

En el quadre masculí, el serbi Novak Djokovic ja és als vuitens de final després del seu millor partit a Melbourne Park, en què va derrotar l’argentí Tomás Etcheverry, per 6-3, 6-3 i 7-6 (2), en 2h28. En el seu partit número 100 en el torneig, Djokovic es va mostrar molt sòlid amb el servei, sense cedir cap pilota de trencament, i va aprofitar qualsevol concessió del rival per prendre la iniciativa en cadascun dels tres parcials. Va segellar el break en el sisè joc del primer set, i en el tercer i el novè del segon. L’últim set va ser el més igualat. Amb el duel costa amunt, Etcheverry, un gegant d’1,96 m, va oferir la seva millor versió i va forçar el número u fins al desempat. En el tram final, Djokovic va exhibir les seves millors restades i va certificar l’accés als vuitens de final amb un servei directe. El seu pròxim rival per enfilar la segona setmana de competició serà el francès Adrian Mannarino (20), que va afrontar un partit maratonià contra el nord-americà Ben Shelton (16), amb cinc sets (7-6, 1-6, 6-7, 6-3 i 6-3) i gairebé 5 hores (4h46) de joc.

LES REACCIONS

És molt incòmode jugar contra ella [Anisimova] perquè troba els punts guanyadors molt fàcilment
Paula Badosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)