Tennis

Zheng venç Yastremska i jugarà la final d’Austràlia contra Sabalenka

ACTUALITZACIÓ. Aryna Sabalenka (2), que defensa el títol, ha derrotat la nord-americana Coco Gauff (4) per 7-6 (2) i 6-4 en 1h42 en la primera semifinal de l’obert d’Austràlia i jugarà dissabte la seva tercera final de gran eslam perseguint el seu segon títol. La implacable bielorussa, que no ha perdut cap set en la present edició i que encadena tretze victòries al Melbourne Park, s’enfrontarà a la xinesa de 21 anys, entrenada a Barcelona pel català Pere Riba, Qinwen Zheng (12) –15a de la WTA, que s’assegura un lloc entre les deu millors–, que ha superat la ucraïnesa procedent de la fase prèvia Dayana Yastremska (93a de la WTA) per 6-4 i 6-4 en 1h42. Afrontarà la seva primera final de la màxima graduació deu anys després que la seva compatriota Na Li s’adjudiqués el títol. Campió dirigint Gauff a l’obert dels EUA, Riba encadena dos finals consecutives de la màxima graduació.

Sabalenka, agressiva

El joc agressiu de Sabalenka –33 cops guanyadors per 28 de la seva rival–, ha marcat la diferència en un partit en que també ha estat superior en el servei. Gauff, de fet, ha alternat serveis de gran potència –el més ràpid delpartit, de 201 km/h– amb vuit dobles faltes i una menor rendibilitat amb el segon.

Sabalenka ha signat un trencament en el segon joc del partit però Gauff ha reaccionat (2-2). La pressió en les restades i la insistència sobre la zona de dreta de la nord-americana, la més vulnerable, ha permès la bielorussa segellar el seu segon trencament (4-2). A més, ha ratificat la ruptura (5-2). Amb 5-3, però, no ha sabut tancar el set amb el seu servei i Gauff, que afrontava la seva tercera semifinal de gran eslam, ha celebrat el seu segon trencament (5-4). A més, ha salvat pilota de set en contra amb un servei molt potent al cos i ha empatat (5-5), confirmant el ressorgiment. La campiona, que ja feia estona que cometia errors massa obsessionada en buscar la dreta rival, s’ha precipitat i Gauff ha furgat a la ferida amb una nova ruptura (5-6). No obstant això, tampoc no ha sabut certificar la victòria parcial i el set s’ha decidit en un tie-break en què Sabalenka, que ha recuperat el to, ha estat molt superior (7-2). Amb determinació, la bielorussa ha encarrilat definitivament el partit amb un trencament en el novè joc d’un set molt igualat (5-4) i ha segellat el passi amb un punt de servei.

Yastremska, rival molt dura

Yastremska, segona tennista procedent de la prèvia en arribar a les semifinals d’Austràlia rere Christine Dorey (1970), és també la primera ucraïnesa en arribar a les semifinals i perseguia el registre de ser la segona dona en arribar a la final d’un gran eslam passant abans per la qualificació. La primera va ser l’anglesa Emma Raducanu, que el 2021 va guanyar l’obert dels EUA. De fet, ha començat com els àngels (2-0). A Zheng li ha costat més adaptar-se però s’hi ha rebel·lat (2-2) i ha encarrilat el parcial amb un break en el setè joc (4-3). Yastremska estava prou cansada –9 partits seguits, comptant els tres de la prèvia– i ha demanat assistència en el setè joc per problemes abdominals. No obstant això, s’ha recuperat i ha inquietat fins al final amb restades molt potents, encara que no ha pogut evitar el triomf de Zheng per 6-4 en 55 minuts. La xinesa ha trencat en el tercer joc del segon set (2-1), però l’exhibició en les restades de la ucraïnesa l’ha rescabalat (2-2). Zheng s’ha reivindicat de nou amb una ruptura (4-3) i ha tancat el partit amb un altre 6-4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)