Tennis

Dues proeses i una final

Tennis. Sinner i Medvédev lluitaran pel títol de l’obert d’Austràlia. L’italià posa fi al regnat de Djokovic i el rus remunta dos sets en contra

Els dos finalistes de l’obert d’Austràlia d’aquest any, Jannik Sinner i Daniïl Medvédev, van haver de fer dues proeses en les semifinals per accedir al darrer partit del torneig i lluitar pel títol. L’italià va posar fi al regnat de Novak Djokovic en el grand eslam australià vencent-lo en la primera semifinal per 6-1, 6-2, 6-7 (6) i 6-3. El serbi, número 1 mundial i vigent campió, havia guanyat quatre dels últims cinc títols de l’obert d’Austràlia –en el del 2022 li van retirar el visat i no va jugar–; en té deu en el seu palmarès i havia aconseguit 33 victòries consecutives des que va perdre en els vuitens de final de l’any 2018. Novak Djokovic havia jugat deu semifinals, les havia guanyat totes, i després també el títol. El rus va accedir a la final després de remuntar dos sets en contra davant Alexander Zverev i es va acabar imposant per 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5) i 6-3 després de més de quatre hores de lluita.

Jannik Sinner i Daniïl Medvédev s’han enfrontat en nou ocasions, amb sis victòries del rus i tres de l’italià, que han sigut aquest any i les tres darreres vegades que han jugat. S’han trobat en quatre finals i han guanyat dos títols cada un. En la final de l’obert d’Austràlia de demà (9.30 h, hora catalana) Jannik Sinner i Daniïl Medvédev buscaran el seu primer títol en el grand eslam australià. Per a l’italià, de 22 anys, serà la primera final d’un grand eslam, mentre que per al rus, de 27 anys, serà la tercera a Austràlia i les dues anteriors, els anys 2021 i 2022, les va perdre.

Jannik Sinner, quart favorit, va dominar des de l’inici la primera semifinal contra Novak Djokovic, es va mostrar superior en els dos primers sets i va resistir la reacció del serbi. L’italià va estar molt segur amb el seu servei i no va concedir ni una sola bola de trencament a Novak Djokovic, primer cap de sèrie, en tot el partit, que va durar 3h22.

En la segona semifinal Daniïl Mervédev, el tercer favorit, va necessitar 4h18 per classificar-se. L’alemany Alexander Zverev, sisè cap de sèrie, va començar molt bé la semifinal, va agafar la iniciativa i va guanyar els dos primers sets. El rus va reaccionar, va guanyar els dos següents sets molt ajustat en el tie-break, i en el cinquè i definitiu no va tenir aturador.

LA GRAN RATXA

Djokovic encadenava 33 triomfs a l’obert d’Austràlia i no perdia des del 2018
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)