Tennis

Sabalenka manté el regnat

Tennis. Obert d’Austràlia. La bielorussa imposa el seu joc agressiu i revalida el títol a Melbourne derrotant la xinesa per 6-3 i 6-2

Aryna Sabalenka (2), la número 2 del tennis mundial, va imposar la potència dels seus cops, amb una dreta demolidora, així com la pressió en les restades, i va revalidar el títol de l’obert d’Austràlia superant en la final la xinesa entrenada pel tècnic català Pere Riba Quinwen Zheng (12) per 6-3 i 6-2 en 1h16. Finalista contra Coco Gauff en el darrer obert dels Estats Units, Sabalenka, de 25 anys i cada cop més sòlida a la pista, aconsegueix el seu segon títol de gran eslam en tres finals, sense haver perdut cap set en tot el torneig –tan sols ha cedit 31 jocs en set enfrontaments–, i encadena catorze victòries al Melbourne Park.

L’asiàtica de 21 anys, la segona xinesa que arribava a la final després que Na Li guanyés el títol el 2014 i que dilluns ascendirà fins al setè lloc del rànquing WTA, no havia jugat contra cap jugadora situada entre les 50 millors en els sis partits precedents i afrontava la seva primera final de la màxima graduació. Es va trobar al davant una rival pletòrica que va ser molt superior. L’altra connotació catalana del partit és que Jaume Campistol va ser el jutge de cadira.

Zheng va arrencar nerviosa i Sabalenka, com un tren d’alta velocitat: 2-0 amb un break segellat amb autoritat en el segon joc. A més, la xinesa va malbaratar un 0-40 i es va veure, en un tres i no res, amb un 3-0 en contra. Zheng, la jugadora amb més aces signats en el torneig en els sis partits precedents (48) –24 de Sabalenka–, va apel·lar a la seva millor arma per sobreviure, però la vigent campiona va seguir repartint des del centre de la pista amb profunditat (6-3). Tres dobles faltes de Zheng, provocades per la inquietud que genera Sabalenka, van permetre a la bielorussa signar el seu segon trencament en el primer joc del segon acte. El tercer break (4-1) va ser el principi del final i la doble campiona va certificar la victòria en la cinquena pilota en un joc en què es va atabalar una mica quan va desaprofitar un 40-0 i va haver de salvar una pilota de break en contra.

LA PROTAGONISTA

No volia guanyar un gran eslam i després desaparèixer. Al final tot es basa a divertir-se i estar concentrada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)