Tennis

Remuntada èpica de Sinner contra Medvédev en la final d’Austràlia

La primera final de l’obert d’Austràlia sense cap integrant del big-three –Federer, Djokovic i Nadal–des del 2005, s’ha resolt amb una remuntada èpica de Jannik Sinner (4) davant del rus Daniïl Medvédev (3) aixecant dos sets en contra i una dinàmica molt negativa que ha revertit amb fe: 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 i 6-3 en 3h44. Amb 22 anys, guanya la seva primera final de gran eslam davant d’un rival més experimentat i assumeix la seva part de protagonisme en un relleu generacional que s’ha cuinat a foc lent. Es converteix, a més, en el primer italià que guanya a Austràlia i el cinquè que aixeca un torneig del gran eslam. La darrera havia estat Flavia Pennetta en l’obert dels EUA 2015.

El rus, campió de l’obert dels EUA el 20211 i que afrontava la seva sisena final de gran eslam, per la seva banda, perd la seva tercera final a Melbourne després d’haver caigut contra Novak Djokovic el 2021 i davant de Rafa Nadal el 2022 en un partit en què també va malbaratar dos sets favorables.

Sinner arribava amb el cartell d’haver desbancat ni més ni menys que al deu cops campió al Melbourne Park Djokovic en les semifinals i ha sabut assumir el peatge de la seva estrena en una gran final. Medvédev, que va aixecar dos cops dos sets en contra en el seu trajecte –Ruusuvuori en la segona eliminatòria i Zverev, en semifinals–ha notat el desgast d’haver passat més hores a la pista quan el partit s’ha allargat.

La llei de Medvédev

El rus ha donat el primer avís amb una ruptura en el tercer joc. Buscant descaradament el revés del seu rival per evitar els angles que l’italià obre amb la seva potent dreta, jugant amb molta profunditat i restant bastant més a prop de la línia de fons del que és habitual per no donar respir, ha marcat la primera diferència (2-1) i ha segellat el 3-1 en blanc amb un ace. Implacable amb el servei, a més, no ha cedit cap oportunitat de break en un primer parcial immaculat i ha minimitzat i ha sorprès el seu contrincant, que s’ha vist impotent. En plena exhibició tàctica i tècnica, ha tancat el set amb un segon trencament en el novè joc (6-3 en 36 minuts). La suma de la seva solidesa habitual i un joc més agressiu ha provocat una sinergia que ha estabornit Sinner.

Al límit, l’italià s’ha tret el peu de Medvédev del coll tot just en el segon joc del segon parcial salvant quatre pilotes de trencament. Però el rus no donava treva i ha consumat el seu tercer break (3/10) en el quart joc (3-1). A més, li ha endossat al seu rival el 4-1 en blanc. La primera final de gran eslam de l’italià estava sent un martiri. Una nova queixalada, trencament en el sisè joc (5-1) ha aplanat encara més el camí del rus davant d’un Sinner desesperat que vivia un malson. Malgrat tot, ha començat a carregar una mica la bateria trencant per primer cop el servei rival (5-2). Fins i tot ha tingut amb 5-3 dues pilotes de ruptura que no ha sabut aprofitar i que l’haurien reintroduït en el partit. Medvédev, ferm, ha tancat el set per 6-3 en la segona pilota.

Reacció de Sinner

Sinner no s’ha descompost i ha perseverat. Ha mantingut la iniciativa guanyant el seu servei amb solvència durant el tercer set fins que amb 5-4 a favor ha certificat el seu primer break després d’una gran restada, en una pilota que també li ha servit per adjudicar-se el set (4-6). Crits d’ànim a la graderia perquè el públic volia més tennis. L’italià, engrescat, a més, ha guanyat en blanc el primer joc del quart acte. Ha tingut una pilota per trencar en el segon joc, però el rus ha reaccionat (1-1). El que estava clar és que la dinàmica inicial s’havia alterat completament i el grau de vulnerabilitat del rus havia augmentat. Amb 2-1 per a Sinner, Medvédev ha demanat assistència mèdica. En el joc posterior ha tornat a salvar pilota de ruptura (2-2). Una dreta cargolada obrint angle ha atorgat a Medvédev una pilota de trencament amb 3-3 en un moment delicat. Ace de Sinner, que hi ha afegit una dreta paral·lela i un altre ace (4-3). Amb 5-4 i servei de Medvédev, l’italià ha repetit, amb dues dretes consecutives carregades de pólvora, l’operació del tercer set i ha empatat el partit (6-4).

La tendència ha prosseguit en el cinquè acte. El rus, visiblement esgotat, no ha pogut contenir els atacs de Sinner, que ha trencat en el sisè joc (4-2) i ha segellat la victòria amb una dreta paral·lela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)