El ‘catenaccio’ condemna Espanya en la semifinal

Waterpolo. Mundial. L’equip de David Martín no troba la fórmula per superar la teranyina defensiva italiana i lluitarà pel bronze contra França

Espanya 6 Itàlia 8

ESPANYA:Aguirre; Munárriz (2), Granados (1), Sanahuja, De Toro, Larumbe (2), Famera, Cabanas, Tahull, Perrone, Mallarach i Bustos (1).ITÀLIA:Del Lungo; Di Fulvio (2), Damonte, Marziali, Fondelli (2 p), Echenique, Presciutti, Bruni (1), Di Somma, Velotto (1), Condemi (2) i Iochi.PARCIALS:1-1, 1-3, 1-2 i 3-2.ÀRBITRES:Margeta (SLO) y Kun (HUN). Eliminats: Sanahuja i Presciutti..

La bona defensa italiana, amb el porter Marco del Lungo esplèndid, i la ineficiència d’Espanya en les accions de superioritat (3/13), amb diversos pals i dèficit de bons llançaments picats, la van condemnar a la derrota en la primera semifinal de la competició masculina de waterpolo del mundial de Doha: 6-8. Espanya lluitarà per revalidar el bronze del mundial anterior contra França –demà 9.30 h per Teledeporte–, que va caure davant de Croàcia per 17-16 (11-11 i 6-5) en els penals. Itàlia es revenja de la derrota que li va infligir l’equip estatal en la semifinal de l’europeu precisament amb una exhibició defensiva.

El primer quart es va acabar amb 1-1 –gols de Larumbe i Condemi–i predomini de les defenses i els porters, amb Unai Aguirre molt inspirat sota els pals. En el segon, però, Itàlia va signar un parcial d’1-3 –Munárriz va marcar el 2-2 amb un gran parabòlic i Velotto, Di Fulvio i Fondelli, de penal, van fer els gols dels transalpins–exhibint una capacitat de resolució de cara a porteria molt més alta que l’equip de David Martín, que va arribar a la mitja part amb 1/6 en accions amb un home de més.

El conjunt transalpí va furgar a la ferida amb dos gols més en el tercer quart (2-6) –Bruni i Condemi–i David Martín va demanar temps mort per canviar la dinàmica. La reacció va ser fulgurant. Amb un parcial de 3-0 –Larumbe, Granados i Munárriz–, l’equip estatal es va ressituar en el partit (5-6). Els italians van respirar mitjançant Di Fulvio (5-7). Bustos va replicar (6-7) però l’especialista Fondelli, de penal a un minut del final, va sentenciar el partit (6-8).

La selecció espanyola femenina, per la seva banda, lluitarà avui pel bronze contra Grècia (09.30 h).

No tinc res a retreure a l’equip, que ha lluitat, tot i que hem estat desencertats en atac. Itàlia, un gran equip, ha estat millor
El partit ha estat com el de Zagreb però al revés i ens ha costat molt fer gol. Ara hem de lluitar pel bronze