Waterpolo

Espanya fa un gran tercer quart i passa a la semifinal

Waterpolo. Mundial. La selecció espanyola masculina supera Montenegro en uns quarts de final amb fases d’un gran joc i alguna desconnexió i es jugarà l’accés a la final contra Itàlia

Espanya 15 Montenegro 12

ESPANYA:Lorrio, Granados (4), Sanahuja (2), De Toro, Larumbe, Famera i Perrone (5) –equip inicial–; Munárriz (1), Cabanas, Tahull (3), Bustos, Biel i Aguirre.MONTENEGRO:Tesanovic, Averka (2), Macic, D. Radovic, Ukropina (1), Spaic (1) i Matkovic –equip inicial–; Brguljan (1), Perkovic, Popadic (2), V. Radovic (1), Mrsic (4) i Lazovic.PARCIALS:5-2, 3-5, 5-0 i 2-5.ÀRBITRES:M. Zwart (Països Baixos) i A. Franulovic (Croàcia). Van excloure definitivament Famera i Cabanas.

Espanya es va classificar de manera brillant per a la semifinal del mundial de Doha després de véncer per 15-12 Montenegro en uns quarts de final en què va fer un gran joc en moltes fases i va tenir alguna desconnexió puntual. Felipe Perrone i Álvaro Granados van estar inspirats en atac i el partit va quedar sentenciat en el tercer quart amb un parcial de 5-0. La selecció espanyola, dirigida pel tècnic català David Marín i amb nou jugadors catalans, jugarà demà la semifinal contra Itàlia (14 h). Els italians van guanyar Grècia per 10-11. L’altre semifinal la disputaran Croàcia, que va vèncer Sèrbia (13-15), i França que va superar Hongria (10-11).

La selecció espanyola va iniciar el partit molt centrada i va marcar quatre gols en menys de quatre minuts (4-0), amb Felipe Perrone i Álvaro Granados inspirats. Es va arribar al final del primer quart amb un 5-2. En l’inici del segon període Espanya va aconseguir un avantatge de tres gols (6-2) i es va relaxar un xic. Els montenegrins van reaccionar, van millorar la defensa, van fer un parcial de 0-3 i es van situar a només un gol. Es va arribar al descans amb un ajustat 8-7.

En el tercer quart el combinat estatal es va tornar a posar les piles, el porter Edu Lorrio va començar a fer aturades i en atac Álvaro Granados i Roger Tahull van marcar dos gols cada un per fer un parcial de 5-0 que va portarel resultat al 13-7 al final del tercer període. En l’inici dels darrers vuit minuts Espanya va mantenir la diferència de sis gols i només en els darrers minuts Montenegro va aconseguir maquillar una mica el resultat.

EL PROTAGONISTA

Molt contents. L’objectiu era arribar altre cop a les semifinals. Sembla fàcil, però hi hem de donar molt de valor. Som on volem
Passem a la lluita per les medalles, evidentment amb tota l’ambició possible
David Martín
SELECCIONADOR ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)