Atletisme

Tadesse Abraham supera el rècord de la marató de Barcelona en l’estrena del nou circuit (2h05:01)

El fondista suís d’origen eritreu Tadesse Abraham, de 41 anys, ha guarnit l’estrena del nou circuit de la Zurich Marató de Barcelona amb una nova plusmarca de la prova, amb un registre de 2h05:01, 5 segons més ràpid que el rècord de l’any passat. En dones, l’etíop Degitu Azimeraw ha vençut en 2h19:52 i s’ha quedat a només 8 segons de la plusmarca de l’any passat (2h19:44). Com a vencedors, tots dos han estat els protagonistes de la nova estampa de la prova que té l’arc d’arribada poc després de creuar l’Arc de Triomf. L’arrencada, amb 20.000 participants, s’havia produït al Passeig de Gràcia amb el president honorífic de la marató de Nova York George Hirsch com l’encarregat de fer el tret de sortida.

Artur Bossy i Jessica Tipan, campions catalans

Un dels grans animadors de la primera meitat de la prova ha estat el fondista de Cànoves i Samalús Artur Bossy, que pretenia aconseguir la mínima per a l’europeu en mitja marató i ha aprofitat el ritme del grup capdavanter per aconseguir el seu propòsit. El corredor vallesà, entremig de la munió de fondistes africans, provocava una estampa insòlita i poc abans del pas de la mitja ha accelerat la gambada per cobrir el parcial en primer lloc amb 1h02:41 (la mínima era 1h03:15). Perquè la marca tingués validesa, però, havia de cobrir la totalitat dels 42,195 km. Lògicament, ha aixecat el peu de l’accelerador, però ha estat capaç d’arribar a meta en novena posició, amb una marca de 2h19:11i com a nou campió català de la distància. Els favorits han passat per 1h02:46, un pèl per sobre del que tenien estipulat les llebres (1h02:30) per atacar el rècord de la prova. Tadesse, però, ha fet la segona part de la prova més ràpida i ha pogut assolir el seu objectiu. El títol català en categoria femenina ha estat per a Jessica Tipan (CE Penedès), amb un registre de 2h48:21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)