Atletisme

L’elit de la Zurich Marató Barcelona vol tornar a batre el rècord del circuit

La 45a edició de la Zurich Marató Barcelona que es disputa demà diumenge amb un cartell d’atletes d’elit posarà a prova el recorregut de 42 quilòmetres totalment renovat. L’objectiu és millorar les actuals plusmarques masculina i femenina. Els temps a batre són 02:05:06h (Marius Kimutai, 2023) i 02:19:44h (Zeineba Yimer Worku, 2023), que en els últims cinc anys s’han batut edició rere edició. Un total de 28 homes i 13 dones seran els principals candidats a la victòria i als podis de la Zurich Marató Barcelona 2024. Ahir van visitar la Fira del Corredor, acompanyats també pel president honorífic de la marató de Nova York, George Hirsch, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, i el director de la prova, Mauro Llorens.

En la categoria masculina, Abebe Negewo arriba amb la intenció de rebaixar la marca de Kimutai i convertir-se en el nou posseïdor del rècord barceloní. L’atleta etíop té una millor marca en marató de 02:04:51h i és un corredor molt sòlid que, a més, ja coneix els carrers de Barcelona. Va fer segon en la Zurich Marató Barcelona de 2019 (02:06:49h). “Estic convençut que el nou circuit em pot ajudar a guanyar a la fi a Barcelona. He començat la temporada molt bé de forma i estic molt motivat davant una cursa i una ciutat que m’agraden molt”, comenta el principal favorit.

Nova arribada a l’Arc de Triomf

En la luita pels calaixos del podi de la nova arribada a l’Arc de Triomf, hi haurà el també etíop Fikre Bekele, guanyador l’any passat a la marató de Linz (Àustria) amb un temps de 02:06:16h. Un altre corredor a tenir en compte és Edmond Kipngetich, qui ve de guanyar fa unes setmanes a Ljubljana (02:06:47h) i que es presenta a Barcelona en un gran estat de forma. Aquest kenyà de 29 anys té acreditada una bona marca de 59:25’ en mitja marató (Copenhague, 2022).

També caldrà estar atents a l’actuació d’Abraham Tadesse. L’atleta eritreu nacionalitzat suís arriba amb l’objectiu de batre el rècord mundial de marató en la categoria Master40. La seva marca a la darrera marató de Berlín (02:05:10h) el col·loca en disposició de poder assaltar tant aquesta plusmarca com de poder lluitar per la victòria absoluta a la Zurich Marató Barcelona.

L’elit femenina

Pel que fa a l’elit femenina, totes les mirades estaran posades en l’etíop Degitu Azimeraw. Abans de fer una pausa per la seva maternitat, aquesta atleta de 25 anys va fer segona a la marató de Londres i amb millor marca personal (02:17:58h). Si repeteix aquest registre a Barcelona, seria nou rècord de la cursa barcelonina. “Torno a estar al meu millor nivell i amb el ritme de competició perfecte, tant com per pensar a guanyar a Barcelona com per mirar de batre l’actual rècord femení del recorregut.”, diu la medallista en mitja marató dels darrers Jocs Africans.

Entre les seves rivals destaca la guanyadora de la marató de Ljubljana de 2023, Zinah Senbeta (02:21:05h). La també etíop Bone Cheluke arriba amb una millor marca de 02:24:37h (Kosice, Eslovàquia, 2022), mentre que la keniana Aurelia Kiptui ve de fer segona a la marató de Nairobi (Kènia), amb un registre en condicions d’altitud de 02:26:49h a finals d’octubre passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)