Tennis

Barcelona: la terra promesa

Barcelona Open Banc Sabadell. La defensa d’Alcaraz, el retorn del dotze cops campió Nadal, quatre top 10 o veure Ugo Umbert, la sensació del curs, reclams d’un ATP 500 de luxe

El cartell del Barcelona Open Banc Sabadell d’enguany –13-21 d’abril– si no hi ha baixes de darrera hora, és un dels més atractius dels últims anys. Per primera vegada a Barcelona, Rafa Nadal, dotze cops campió, i Carlos Alcaraz, vencedor amb gran autoritat els dos últims anys, es trobaran des que el murcià va fer eclosió. Les pistes del RCT Barcelona reuniran, a més, tres campions. Amb el monopoli de Nadal, això no ha estat gens fàcil en els últims anys. A més del manacorí i Alcaraz, hi serà el japonès Kei Nishikori, vencedor el 2014 i el 2015, quan estava en plenitud i que va viure un idil·li amb el torneig. L’altre campió encara en actiu, que enguany no figura entre els inscrits, és l’austríac Dominic Thiem, que es va endur el títol el 2019 i que no passa el seu millor moment. De fet, des que va guanyar el seu únic gran eslam –l’obert dels EUA 2020–, la seva davallada va ser brutal.

Els espectadors veuran quatre jugadors situats en el top 10: Alcaraz, Andrei Rublev, Casper Ruud i Alex de Minaur. Stefenos Tsitsipas (11è), i, en un marc més global, vuit dels vint primers del rànquing ATP, a més de diversos guanyadors de títols d’aquest mateix curs, com ara el francès Ugo Umbert, la sensació del 2024 amb els seus títols en l’ATP 500 de Dubai, superant Daniïl Medvédev en semifinals, i l’ATP 250 de Marsella o Sebastian Báez, que també ha signat un doblet a Santiago de Xile i Rio de Janeiro. Nadal, que el curs passat va jugar quatre partits i que enguany ben just n’ha disputat tres, no té ara mateix un rànquing que s’ajusti a la seva qualitat però el seu currículum és més llarg que un dia sense pa –20 títols de gran eslam– i la possibilitat que sigui el seu darrer Godó a la central del RCT Barcelona que porta el seu nom, genera encara més expectació. L’ATP 500 Barcelona és un dels tretze de la graduació que es juguen en el circuit. El còmput global dels resultats de tots tretze estableix una classificació que serveix a l’ATP per donar un plus en premis econòmics per als jugadors. La grossa del 2023 se la va endur Daniïl Medvédev, amb un premi addicional de 600.000 dòlars, davant d’Alcaraz.

Vint anys de Robredo

Enguany es compleix el vintè aniversari del darrer títol d’un català. L’olotí Tommy Robredo, en plena efervescència, va trencar els pronòstics superant en la final l’argentí i campió de Roland Garros Gastón Gaudio. Robredo es va retirar en un acte emotiu fa dos anys de les pistes jugant el seu torneig de capçalera. Els altres campions catalans del Godó havien estat Fèlix Mantilla (1999), Albert Costa (1997), Carles Costa (1992), Emilio Sánchez Vicario (1991), Manuel Orantes (1976, 1971, 1969), Joan Gisbert (1965) i Andreu Gimeno (1960).

LA DADA

En el quadre hi haurà tres campions a Barcelona: Nadal, Alcaraz i Nishikori
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)