Pas enrere del Barceloneta

Waterpolo. L’equip mariner sucumbeix contra el líder, el Ferencváros, encaixa la segona derrota consecutiva en la fase de quarts i es complica l’accés a la final a quatre de la Champions

Barceloneta 8 Ferencvàros 10

ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera, Sanahuja (1), Munárriz (3), De Toro, Larumbe, Pavillard (1), Paul, Tahull (1), Perrone (1), Biel (1), Bustos i Porter.FERENCVÀROS TELEKOM BUDPAPEST:Vogel; Mandic, Molnar, Merlukov, Argyropoulos (2), Nagy (1), Fekete (3), Vigvari, Nemet (1), Varga (2), Jansik (1), Damonte i Szakonyi.PARCIALS:1-1, 2-3, 3-2 i 2-4.

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta no va poder frenar la marxa triomfal del Ferencvàros, el líder de grup, i veu com se li complica l’accés a la final a quatre de la Champions. El conjunt mariner va anar gairebé sempre a remolc del ritme marcat pel talentós equip magiar i amb dues derrotes en tres jornades s’ha quedat sense marge d’error si vol ocupar una de les dues primeres places de grup. Amb aquest panorama, el Barceloneta està obligat a guanyar el 23 d’abril el Brescia, que ahir va perdre contra l’Olympiacòs (12-13), si vol arribar amb aspiracions en les dues últimes jornades.

El primer quart va acabar en taules. El Ferencvàros va obrir el foc amb un gol d’habilitat de Gergo Janos Fekete des de la boia. En una acció similar, Roger Tahull va enviar la pilota al pal i l’Atlètic Barceloneta va haver d’esperar a la segona superioritat per restablir l’equilibri després d’una canonada d’Alberto Munárriz. Unai Aguirre estava fent intervencions de molt de mèrit, però una sortida a destemps va facilitar la segona diana de Toni Nemet, ja en el segon quart. El conjunt mariner va reaccionar amb els gols de Felipe Perrone, en una gran transició, i de Munárriz, que va desarmar la defensa magiar després d’amenaçar amb un primer llançament. El porter mariner va aturar un penal a l’exquisit esquerrà Dusan Mandic, però no va poder evitar que el Ferencvàros tornés a capgirar el resultat abans del descans amb dos gols en superioritat, obra de Szilard Jansik i Adam Nagy (3-4).

Estira-i-arronsa

En la segona meitat, el tercer gol en superioritat de l’equip hongarès (3-5) va fer encendre els llums d’alarma en les files marineres. Munárriz havia llançat un penal als núvols i Elvis Fatovic va demanar temps mort per no malbaratar la cinquena acció d’home de més. Roger Tahull no va fallar des de la boia i un obús de Luke Pavillard va equilibrar de nou el duel. Denes Varga i Alberto Munárriz van signar un gol per banda per arribar a l’últim quart amb igualtat màxima (6-6). La qualitat del conjunt magiar va tornar a aflorar en el tram decisiu amb les segones dianes d’Argyropoulos, en transició, i un xut molt ben col·locat de Varga (6-8). Unai Biel, en superioritat, va donar aire al Barceloneta, però el Ferenvàros va respondre-hi immediatament i Fekete va signar pràcticament la sentència amb dos gols més (7-10), i únicament 2:05 de partit. Bernat Sanahuja va retallar diferències i a l’últim minut Felipe Perrone va ajustar encara més el resultat, però el seu gol no va arribar a pujar al marcador. En una jugada confusa i amb la pilota dividida, la parella arbitral va anul·lar l’acció del capità mariner en considerar que prèviament el tècnic del Ferencvàros Balazs Nyeki havia demanat temps mort. Ja no hi va haver temps per a res més.