Atletisme

Bestué, a un sospir de la classificació olímpica en el relleu de 4x100 m

Amb un registre de 42.85 s’ha quedat a dues centèsimes d’accedir a la final del mundial de Nassau, però disposarà d’una segona oportunitat de qualificació

La santcugatenca Jaël-Sakura Bestué i el quartet espanyol de 4x100 m s’ha quedat a un sospir d’obtenir el bitllet directe per als Jocs Olímpics de París en el mundial de relleus, que es disputa a Nassau, la capital de les Bahames. Amb un registre de 42.85, el tercer de la història, ha ocupat el quart lloc de la quarta sèrie classificatòria i s’ha quedat a només dues centèsimes de la segona plaça que conduïa a la final i atorgava de retruc el passaport per als Jocs. L’equip estatal encara disposarà d’una nova oportunitat aquesta matinada (1.40 hora catalana) en les sèries de repesca, en què tindrà com a principals rivals el quartet de Costa Ivori (42.83), que havia estat tercer, just per davant seu en la qualificació, i Itàlia (43.08). Els dos primers d’aquesta segona sèrie també es guanyaran la classificació olímpica.

El repte per als altres quartets espanyols representats a Nassau es presenta més complicat. En 4x400 m, amb el lleidatà Bernat Erta com a últim rellevista, s’ha classificat en cinquena posició (3:06.84) de la quarta sèrie i en la segona jornada de qualificació tindrà com a principals rivals les seleccions de Polònia (3:05.91) i Jamaica (3:02.96). En l’equip espanyol ha estat baixa d’última hora un dels principals referents, Óscar Husillos, per problemes intestinals.

En els 4x100 m masculins, hi hagut doble representació catalana, amb Arnau Monné obrint i Guillem Crespí tancant el relleu en 39.35. Aquest registre li ha valgut per ocupar la setena posició de la segona sèrie i la 26a en el sumari de tots els participants. Finalment, la lleidatana Berta Segura ha tancat el relleu de 4x400 m espanyol, que ha ocupat el quart lloc de la tercera sèrie (3:31.09) i haurà d’esperar a la segona jornada de qualificació per lluitar pel somni olímpic. La sabadellenca Laura Bou s’ha quedat com a reserva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció