Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA

El SPiSP no renova Toribio

El club entén que s'ha acabat una etapa i aposta pel tècnic de la casa Enric Bescós

Un cinquè lloc, un tercer brutal i un setè en any de crisi avalen la tasca de l'entrenador

Martín Pilar
DIRECTIU JUNTA GESTORA
«No hem ofert la renovació a Alberto Toribio, perquè hem de reduir el pressupost en aquesta partida i també perquè la relació que hem tingut amb ell no ha estat bona»
«Potser han estat les circumstàncies negatives que han confluït, però no ha estat així. No cal que ens caiguem bé, però per continuar ens havíem d'entendre, i no ha estat així»
«Farem un equip amb un pressupost similar al d'aquesta temporada»

La junta directiva del Sant Pere i Sant Pau ha decidit no oferir la renovació del seu contracte al fins ara tècnic Alberto Toribio i donar l'alternativa al jove entrenador Enric Bescós, que la temporada passada va dirigir el segon equip, i que tindrà com a ajudant David Vilar. El club tarragoní ha optat per aquesta opció per qüestions econòmiques i també d'interacció, ja que les relacions entre els actuals membres de la junta gestora i el tècnic de Valladolid estaven força deteriorades, com va admetre ahir el directiu Martín Pilar

El directiu de la junta gestora Martín Pilar va comunicar dimecres a Toribio que no comptarien amb els seus serveis. Els resultats de l'entrenador castellà en el club tarragoní han estat impecables, amb un cinquè lloc, un tercer fa dues temporades que va suposar la millor classificació en la història de l'entitat i el setè magnífic d'aquest exercici amb un equip de pressupost molt baix. És evident que ningú no dubta de la professionalitat i de la qualitat de Toribio, però la directiva pretén rebaixar el cost de l'apartat tècnic i espera que Bescós pugui dur a terme la tasca amb garanties com en el seu dia ho va fer Blas Ortega, el darrer entrenador de la casa que va dirigir el primer equip.

Toribio va aterrar a Tarragona després de la seva experiència a Elx avalat per Blas Ortega, que va confiar en el perfil d'un entrenador de nova generació capficat en la feina i també procliu a l'aplicació de la tecnologia per preparar els entrenaments i els partits. Havia estat jugador anteriorment i en la seva primera temporada va classificar l'equip per a la copa que es va jugar a Almeria i va ser cinquè en la lliga, després de caure en les semifinals contra l'Unicaja. En la segona temporada (2009/2010), l'equip va tornar a ser a la copa i va jugar les semifinals de la lliga per segon cop en la seva història.

Imhoff i Douglas marxaran

Ara, la directiva i Bescós es posaran a configurar l'equip de la temporada vinent. De moment, ja ha transcendit que serà molt complicat que l'argentí Cristian Imhoff, un dels millors oposats de l'última lliga, i el central brasiler Douglas Duarte, un jugador molt eficient en el bloqueig i la intimidació a la xarxa, continuïn si no hi ha un gir. Xavi Mora deixa l'equip i un dels cavalls de batalla és veure si continuarà el receptor José Antonio Salinas, que va donar molt bon rendiment.

Tres ascensos a dalt de jugador

Enric Bescós és germà del lliure de l'equip Iñaki Bescós i també va fer les funcions de gerent del SPiSP en una etapa anterior. Aquesta temporada se'l va veure ajudant Toribio en un dels partits de l'equip com a local, però tot seguit ja tornava a ser a la graderia en el posterior. Com a jugador, és l'únic tarragoní que ha obtingut l'ascens a la superlliga amb dos equips. El va obtenir dues vegades amb els tarragonins i també va pujar de col·locador titular amb l'Illa Grau de Castelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)