Més esport

Canvi a la llotja 2010

Sandro Rosell va ser el president més votat de la història amb 35.021 vots

Triomf del Barça en la lliga amb 99 punts i un 5-0 al Madrid

El 2010 va ser any d'eleccions al FC Barcelona. Després de set anys i dos mandats en la presidència, Joan Laporta, no podia aspirar a la reelecció. Després de moltes discrepàncies i unes quantes batalles internes, Jaume Ferrer va ser designat per la junta sortint candidat continuista. Laporta li donava el seu suport després d'haver-l'hi retirat al seu gran amic Alfons Godall i haver-se enfrontat de manera contundent amb Ferrer. La victòria en les eleccions, però, va ser clara i rotunda de Sandro Rosell, l'exvicepresident esportiu i clar enemic de Laporta. El dia 13 de juny els socis van retirar la seva confiança a Laporta i van convertir Rosell en el president més votat de la història del Barça amb 35.021 vots. L'exvicepresident guanyava les eleccions davant d'un sorprenent Agustí Benedito (8.044 vots), Marc Ingla (7.014 vots) i Jaume Ferrer (6.168 vots). No havien pogut passar el tall de les signatures ni Alexis Plaza, ni Jaume Guixà ni Santi Salvat. No s'havia pogut presentar a les eleccions com a candidat un altre dels exvicepresidents de Laporta, Ferran Soriano, que sí que va formar part de la candidatura que va encapçalar Ingla. El contundent triomf de Rosell i la quarta plaça de Ferrer van ser la mostra de les ganes que tenia el soci que hi hagués un canvi a la llotja, tot i que el primer equip de futbol funcionava a la perfecció.

Després d'haver guanyat els sis títols un any abans, el Barça de Pep Guardiola va guanyar la lliga amb el màxim nombre de punts de la història (99) imposant-se a un molt bon Real Madrid de Manuel Pellegrini, que en va acumular 96. Leo Messi va fer 34 gols, que li van servir per guanyar la Bota d'Or. Una immensa alegria per a una afició que havia vist setmanes abans com el seu equip era eliminat en les semifinals de la Champions per l'Inter de Mourinho i va quedar fora de la final del Santiago Bernabéu. Les alegries continuarien en els últims mesos de l'any, ja en la següent temporada, amb l'obtenció de la supercopa d'Espanya contra el Sevilla i, sobretot, amb l'espectacular victòria (5-0) contra el Real Madrid de Mourinho al Camp Nou en la lliga del dilluns 29 de novembre. L'any va acabar amb la nominació dels tres finalistes de la Pilota d'Or. Van ser Messi, que l'acabaria guanyant, Iniesta i Xavi, dos dels blaugrana que havien conquistat a l'estiu el mundial de Sud-àfrica amb la selecció espanyola. Un triomf de la Masia.

Segona Eurolliga per al Barça

L'equip dirigit per Xavi Pascual va guanyar la seva segona Eurolliga a París contra l'Olympiacòs (86-68). Juan Carlos Navarro va fer 21 punts i va ser nomenat millor jugador de la final.

Belmonte, tres ors i una plata mundial

La jove nedadora de Badalona va guanyar tres ors en el mundial de piscina curta de Dubai en 200 papallona, 200 i 400 estils. Va ser segona en els 800 lliure.

Joaquim Rodríguez, número 1 mundial

El ciclista de Parets del Vallès va acabar l'any com a número 1 del rànquing de l'UCI. Rodríguez va guanyar la Volta a Catalunya i també una etapa tant en la Vuelta a Espanya con en el Tour de França. Va ser quart en la classificació general de la Vuelta, després de guanyar l'etapa que va acabar a Peña Cabarga. En el Tour de França va acabar vuitè de la general, i es va adjudicar l'etapa que va acabar a Mende, amb un final molt explosiu. A més, va ser tercer en la volta al País Basc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)