Més esport

El Pirineu internacional

Esports de neu. Andorra i Catalunya aposten per la celebració de grans proves internacionals, amb tres copes del món com a grans protagonistes d'aquesta temporada

D'uns anys ençà, el Pirineu català i andorrà s'ha convertit en una serralada receptora de grans competicions internacionals d'esports d'hivern. Les més importants que s'hi han fet fins ara són les copes del món d'esquí alpí femení que es van disputar a la Molina el 2008, i al sector de Soldeu de Grandvalira el 2012, així com també el mundial de surf de neu que va tenir lloc a la Molina el 2011.

L'aposta per part de les estacions d'esquí i les federacions espanyola, catalana i andorrana per rebre proves de primer nivell continua aquesta temporada que tot just s'enceta amb la celebració de fins a tres copes del món. La Molina serà, com l'any passat, l'estació de clausura de la copa del món de surf de neu, en la modalitat de cros (20-21 de març). Les altres dues copes del món tindran lloc a Andorra. A la pista Pitu Figueras de Grau Roig, domini de Grandvalira, s'hi disputarà la d'esquí de velocitat (2-3 de març). La mateixa estació serà l'escenari els dies previs del mundial d'aquesta especialitat (28 de febrer-1 de març). L'altra copa del món a Andorra serà la d'esquí de muntanya, que els últims anys ha fet parada a Arcalís (Vallnord) amb la ja tradicional cursa de la Font Blanca.

En la modalitat d'esquí alpí destaca la celebració de la copa d'Europa, també a Grandvalira, al sector del Tarter, entre el 17 i el 22 de març. Es faran les proves de supergegant i descens a l'espectacular pista Àliga. També hi haurà curses FIS a Vallnord (21 i 22 de desembre), al Pas de la Casa, a Grandvalira (24 i 25 de gener), i a Espot (3-5 d'abril).

L'esquí de fons tindrà en la Marxa Beret, que arriba a la 36a edició, la competició més important de l'especialitat als Pirineus. La prova aranesa serà la temporada següent puntuable per a la copa d'Europa. També a la Quillana, a la comarca del Capcir, s'hi farà la Cursa FIS Puigcerdà.

El Pirineu també té terrenys per a les competicions fora de pistes (free ride). Arcalís (14 de febrer) i Vaquèira-Beret (6-9 de març) rebran proves del World Tour.

Esport adaptat

La Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) va signar fa un any un conveni de col·laboració amb les federacions catalanes paralímpiques que permetrà dur a la Molina la copa del món d'esquí alpí per a discapacitats (8-11 de gener) i el mundial de surf de neu per a discapacitats en les disciplines de cros i slopestyle (25-28 de febrer).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)