Més esport

Jordi Sanuy

Periodista

“L'esport és cultura, l'hem de cuidar”

Per què ha signat el manifest?
Perquè té raó en moltes coses. He estat vinculat a través del meu fill a diversos clubs de base i veig que per a aquestes entitats és molt complicat, perquè són clubs que si no tenen un primer equip fort o professional, la subsistència la tenen difícil, amb les quotes que es paguen. Molts cops els entrenadors treballen gairebé per amor a l'art, a canvi d'una compensació econòmica que sovint no els serveix ni tan sols per cobrir les despeses d'anar als entrenaments o a acompanyar els nens als partits. Si tota aquesta gent ha d'estar contractada, l'esport de base en sortirà molt perjudicat.
Fins a quin punt creu que són importants els greuges que es denuncien?
Tal com estan les coses, les subvencions a l'esport català cada vegada han baixat més, els clubs han d'intentar abastir-se individualment i, si no troben altres possibilitats econòmiques, si les noves normatives s'apliquen, hi ha molts clubs que hauran de desaparèixer.
Es fan prou ressò de la campanya, els mitjans catalans?
Ens toca de prop, però diria que potser no. S'hauria d'haver fet alguna cosa més. Al cap i a la fi, molts cops els mitjans ens fixem més en primers equips i en l'alta competició i els greuges afectarien l'esport amateur i de base. Avui dia, gràcies al benestar que aporta l'esport, ha de rebre subvencions públiques.
Creu que queda totalment desprotegit l'esport de base?
Si tots els jugadors i empleats dels clubs petits, que fan una funció social molt important, han d'estar contractats, pagar-ne la Seguretat Social i tots els impostos, ho tindran malament.
Quina importància creu que té el teixit esportiu de base?
És importantíssim. Et dóna uns valors que després pots traslladar a la vida. La gent que fa esport, arriba molt ben preparada a la societat. Són valors que s'han de buscar, i si aquesta pressió del govern de Madrid cap als clubs s'acaba fent efectiva, pot ser molt perjudicial. No crec que fos la desaparició absoluta, però sí que és cert que molts clubs petits no podrien seguir.
Creu que l'esport és tant rellevant com la cultura?
Estic convençut que sí. L'esport és cultura, per tant, l'hem de cuidar al màxim perquè els nanos comencen molt petits, i l'estan fent en l'època més complicada de la seva vida, que és l'etapa de la formació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)