Motociclisme

Moto GP

GP de la República Txeca

Marc Márquez i l’imperatiu taronja

Motociclisme. Les Honda oficials són les més ràpides i consistents a Brno, on no es descarta que avui plogui

Estan les dues Honda oficials un graó per sobre de la resta? Amb algun matís, la resposta afirmativa és el sentiment que va quedar ahir després dels dos dies d’entrenaments de Brno.

Salvant fins a tres caigudes aparentment insalvables en el seu natural afany per buscar sempre el límit, Marc Márquez va ser l’home més ràpid de la segona jornada al traçat txec, feta en condicions de sec i que, llevat dels primers instants de l’FP3 –van caure Márquez, Crutchlow, Bautista, Zarco i Pedrosa–, va presentar una pista en molt bon estat. Márquez va ensenyar que tant amb pneumàtic dur com mig al darrere té un molt bon ritme, si bé Dani Pedrosa, molt consistent en totes les sessions, li aguantava la comparativa fins al punt de discutir-li la posició preferent –la d’ahir és la 69a de la carrera de Márquez, la 41a en 82 curses a Moto GP i la quarta de la temporada. Tot i això, ni Valentino Rossi, ni Andrea Dovizioso, ni Jorge Lorenzo ni Crutchlow són lluny –el britànic va continuar la jornada tot i la recomanació dels metges de no fer-ho per una possible afectació en una vèrtebra després de la caiguda del matí–. Tanmateix, tot s’ha de posar en quarantena, perquè en un alt percentatge les previsions meteorològiques per avui donaven pluja, i en qualsevol cas la temperatura ambient i de pista s’esperen menors a les d’ahir. Cal remarcar el dissabte de Pol Espargaró i Àlex Rins, novè i desè en l’FP4 i, en el cas del pilot de Suzuki, a 0,006 mil·lèsimes d’entrar a la Q2.

Preocupat

Tots els pilots que lluiten pel mundial feien ahir bona cara excepte Maverick Viñales. Desorientat des de fa unes curses cercant l’equilibri de l’M1, l’empordanès es queixava que per algun motiu ha perdut la gran qualitat de la Yamaha, la velocitat en el pas pel revolt. I està preocupat.

Caldrà veure si plou, però sembla que el gran rival és el Dani. En sec es farà llarg, perquè el pneumàtic caurà
Marc Márquez
La clau serà el temps i l’elecció del pneumàtic que fem. Veig el Marc, el Rossi i el Dovi al davant
Dani Pedrosa
No aconsegueixo fer girar la moto com voldríem i durant tot el cap de setmana no hem sabut trobar la posada a punt
Maverick Viñales
La primera línia era molt important perquè, la veritat, estic segur que els set primers lluitaran pel podi
Valentino Rossi
Estic molt content, en cada sessió hem millorat. Manen les Honda, però veig cinc o sis pilots amb possibilitats
Andrea Dovizioso
Respecto molt els metges i els estic molt agraït per l’atenció, però soc pilot de motos i volia córrer
Cal Crutchlow
Portarem el nou carenat, perquè m’ajuda molt en l’entrada al revolt. Tenim ritme per lluitar pel podi
Jorge Lorenzo
Les 0.006 mil·lèsimes són una prova més que cada vegada que pujo a la moto entenc millor les coses
Àlex Rins

Xavi Vierge fitxa per l’equip alemany Intact

El pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (1997) continuarà l’any vinent a Moto 2 pilotant per l’equip alemany Intact, que actualment treballa amb un xassís Suter. Vierge, divuitè en la graella i que reapareix després de fer-se una fractura a la mà a Sachsenring, és en l’actualitat a l’equip Tech 3. En la categoria mitjana, Pasini, Oliveira i Morbidelli sortiran avui des de la primera línia, mentre que Àlex Márquez ho farà des de la segona, concretament des de la sisena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)