Trial

Sense trial ‘indoor’ per Fires

Motor. L’Ajuntament intentarà recuperar a partir de l’any vinent un clàssic que no faltava en el calendari esportiu gironí des del 1988

El trial indoor Ciutat de Girona no arribarà a la 30a edició, com a mínim de moment. La tarda de Tots Sants Fontajau ja no s’omplirà amb els millors funambulistes del món com en els últims 29 anys (entre Palau-sacosta i Fontajau) de manera ininterrompuda. El promotor, Octagon, no ha tirat endavant la prova.

L’Ajuntament de Girona, que hi feia una aportació econòmica, havia plantejat des de l’any passat la possibilitat d’incloure el trial gironí en algun calendari –en el passat havia puntuat per al campionat d’Espanya, que ara ja no es fa, i també per a la copa del món, antecessora del campionat del món– perquè tingués un caire més competitiu que d’espectacle. Però no hi ha hagut resposta. L’Ajuntament vol que l’absència sigui temporal i que la prova torni a l’oferta ludicoesportiva de la ciutat, sigui amb el mateix promotor o amb un altre. “Tenim un temps per repensar-ho. Girona no l’ha de perdre, però l’hem de recuperar amb el pes que ha de tenir”, raonava ahir la regidora d’Esports, Isabel Muradàs.

A falta de la confirmació del promotor, tot fa pensar que els resultats econòmics de les últimes edicions no eren satisfactoris. Si no, no s’entendria que Octagon no hagi mostrat més interès per la prova. De fet, ja fa dies que l’Uni Girona –que havia de cedir Fontajau al Gernika el dia 1, perquè l’endemà s’hi enfronta en l’Eurocopa– sap que disposa de la instal·lació.

32 anys d’història

Girona es va incorporar al món del trial indoor el 1985, tan sols set anys després que s’inventés la modalitat a Barcelona (1978). Les dues primeres edicions es van fer a l’antic pavelló de la Devesa, sota el nom de trial indoor Fires de Sant Narcís. El 1987 no es va disputar, però el 1988 va renéixer organitzat de manera professional i s’havia fet de manera ininterrompuda, cinc edicions a Palau-sacosta (1988-1992) amb uns plens absoluts en plena efervescència de Jordi Tarrés, dominador de l’especialitat a nivell mundial.

Tarrés va guanyar quatre vegades a Girona, però no va aconseguir mai la corona mundial indoor perquè quan la copa del món es va instaurar (1993) en les zones sota sostre va trobar un rival molt dur de batre, el garrotxí Marc Colomer, sis cops guanyador a Girona. Però el rècord de victòries pertany a Toni Bou, amb vuit consecutives, les de les últimes vuit edicions.

Tot i que l’efecte de la novetat i de la presència dels millors pilots del món ja s’havia diluït –des de fa molts anys els catalans arrasen en la modalitat–, el trial indoor de Girona conservava un públic fidel i any rere any aplegava més de 2.000 aficionats. Des de l’any 2000 era un fix dels esdeveniments de les festes de Sant Narcís.

IL·LUSTRE VETERÀ

29
anys seguits
encadenava el trial ‘indoor’ Ciutat de Girona en el calendari de l’esport gironí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)