Motociclisme

La reina de la muntanya

Motociclisme. Situat als Alps austríacs, el Red Bull Ring afavoreix la potència i acceleració de la Ducati, que hi ha guanyat els últims dos anys, d’ençà del retorn del GP d’Àustria al calendari

Després del doblet de Dovizioso i Lorenzo diumenge passat, a Brno, Ducati no podria haver desitjat un escenari més propici que el Red Bull Ring per mirar de confirmar la revifada i redreçar un curs fins ara per sota les expectatives. El traçat situat als Alps austríacs i propietat de la marca de begudes és terreny adobat per a la Desmosedici. És el circuit més ràpid del calendari actual –la mitjana del rècord de la volta és de 187 km/h–, però alhora té només deu revolts, la majoria curts, lents i en pujada, on el pilot ha d’aixecar la moto de seguida i donar gas. Allà prevalen la potència i l’acceleració, les armes més ben esmolades de la bala vermella.

No debades, Ducati ha guanyat les dues edicions del GP d’Àustria d’ençà del seu retorn al calendari després de prop de vint anys d’absència. El 2016, amb doblet de Iannone –ara a Suzuki– i Dovi. L’any passat, amb victòria d’Andrea després d’un duel aferrissat amb Marc Márquez, que havia batut les Desmosedici en l’entrenament cronometrat. Va ser el primer cara a cara entre tots dos i no es va resoldre fins a l’últim revolt, quan el Tro no va reeixir en la maniobra a tot o res amb què va mirar de revertir la tirania del pronòstic.

El GP d’Àustria també és la cursa de casa de la marca austríaca KTM, patrocinada a més per Red Bull, però només hi haurà una moto taronja en Moto GP, la de Bradley Smith. El cap de files Pol Espargaró es recupera de la lesió de clavícula i l’hematoma medul·lar que li va impedir córrer diumenge passat, a Brno, mentre que el provador Mika Kallio encara està de baixa després de caure a Sachsenring, fa prop de quatre setmanes.

Reapareix Isaac Viñales

La situació pinta millor per a l’equip KTM Red Bull de Moto 2, que arriba al circuit de casa amb Miguel Oliveira com a líder de la general. En la categoria mitjana reapareix Isaac Viñales, absent a Brno després de deixar l’equip SAG de Sabadell. El de Llançà substitueix el brasiler Eric Granado en el Forward suís (Suter).

En Moto 3, Jorge Martín té el vistiplau per córrer –l’han operat al canell arran d’una caiguda a Brno–, però ho acabaran de decidir avui després de la primera sessió lliure.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 181
2n Valentino Rossi (Yamaha) 132
3r Andrea Dovizioso (Ducati) 113
4t Maverick Viñales (Yamaha) 109
5è Jorge Lorenzo (Ducati) 105
6è Johann Zarco (Yamaha) 97
7è Danilo Petrucci (Ducati) 94
11è Àlex Rins (Suzuki) 58
12è Dani Pedrosa (Honda) 57
14è Pol Espargaró (KTM) 32
15è Tito Rabat (Ducati) 30
18è Aleix Espargaró (Aprilia) 17
Moto 2
1r Miguel Oliveira (KTM) 166
2n Francesco Bagnaia (Kalex) 164
3r Àlex Márquez (Kalex) 113
4t Lorenzo Baldassarri (Kalex) 106
Xavi Vierge (Kalex) 90
22è Isaac Viñales (Kalex) 7
Moto 3
1r Marco Bezzecchi (KTM) 133
2n Jorge Martín (Honda) 130
3r Fabio di Giannantonio (Honda) 116
16è Albert Arenas (KTM) 37
2
circuits
del calendari no han vist guanyar Márquez: Red Bull Ring i Buriram, que s’hi estrena enguany.
Jo sempre arribo convençut. Intentarem treballar a fons per tornar a lluitar fins a l’últim revolt, si convé
Marc Márquez
Honda ha millorat la potència del motor, però la Ducati també ha millorat en altres aspectes i és més completa
Jorge Lorenzo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)