Més motor

Resistència real i virtual

Motor. Les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme arriben a la vintena edició al Circuit de Barcelona-Catalunya amb la novetat pionera d’una competició simultània d’eSports

El Circuit de Barcelona-Catalunya serà la seu aquest cap de setmana de la vintena edició de les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez, que aquest any arriba curulla de novetats. En primer lloc, després que l’edició de l’any passat estigués reservada als turismes i GT4 del campionat 24H TCE, enguany la cursa torna a estar oberta als espectaculars GT3 de les 24H GT Series, com ara els Mercedes AMG, Ferrari 488, Lamborghini, Audi R8 i Porsche. En segon lloc, de forma simultània es disputarà també la primera edició de les 24H SimRacing, una iniciativa del Circuit de Barcelona-Catalunya pionera al món. Es tracta d’una competició virtual de resistència amb quinze equips de tres jugadors, entre els quals hi ha el KIYF DC eRacing, dirigit per l’expilot provador de F-1 Dani Clos, i el Race4Cat, en el qual correrà l’analista tècnic de F-1 Albert Fàbrega.

La cursa virtual arrencarà dissabte al migdia, a la mateixa hora que ho faran els 51 cotxes “reals”, 29 GT3 i 22 turismes i GT4. Aquesta xifra millora els 42 inscrits de l’any passat, però encara és lluny dels 75 assolits el 2015.

Quatre equips de casa

Quatre cotxes són d’equips catalans, encapçalats per l’NM Racing, vencedor el 2017 amb el Ginetta GT4, però que aquest any s’haurà de conformar a lluitar pel triomf en TCE. L’equip de Nil Montserrat farà córrer cinc pilots joves, incloent-hi els catalans Xavier Lloveras –membre del programa júnior del Circuit–, Lluc Ibàñez i Max Llobet.

Força més experiència atresora Francesc Gutiérrez, l’únic pilot que ha disputat les dinou edicions anteriors. El Cupra oficial assistit per Monlau Repsol que el gironí compartirà amb Alba Cano i els ambaixadors de la nova marca de Martorell Laia Sainz i Jordi Gené va presidir ahir la presentació de la cursa al Museu Olímpic i de l’Esport de Montjuïc. Monlau és l’equip vigent campió de les 24H TCE Series i farà córrer un altre Cupra TCR, mentre que els vigatans de Baporo preparen un Audi RS3 TCR per a Jaume Font i dos pilots italians. Finalment, en un dels Audi R8 GT3 de l’equip alemany Car Collection correran els catalans Isaac Tutumlu i Ivan Pareras.

PROTAGONISTES

Guanyar el 2017 amb el meu equip i els meus pilots va ser màgic. Volem tornar a donar canya
Nil Montserrat
patró de l’equip nm racing
El SimRacing és un dels projectes nous que estem preparant per eixamplar el públic del Circuit
Joan Fontserè
Director del circuit de barcelona-catalunya

Fórmula 4 i 7 Race Series, curses suport

Una altra novetat de les 24 Hores és que hi haurà dos campionats de suport, les 7 Race Series, que corren arreu d’Europa amb Caterham (derivats del Lotus Seven), i l’estatal de F-4, amb el figuerenc Guillem Pujeu tercer de la general. Faran sengles curses demà a la tarda i dissabte abans de la sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)