Més motor

Doble triomf català

Motor. Herberth (Porsche) guanya les 24 Hores de Barcelona, Cupra i Baporo lideren la classificació de turismes i NM Racing s’imposa en GT4

Gran balanç esportiu en la vintena edició de les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez. Herberth Motorsport (Allemann, Bohn, Campbell i Renauer, Porsche GT3) i Scuderia Praha (Pisarík, Kral i Malucelli, Ferrari GT3) van lliurar un duel intens, resolt a favor del 911 en la dissetena hora, per una avaria als frens del Ferrari. Amb 677 voltes, Herberth va batre el rècord de voltes del 2011 (669) i va avantatjar Praha d’un sol gir. Després de dues punxades tot just començar, Pareras i Tutumlu (Car Collection, Audi GT3) van remuntar fins al desè lloc.

Dins de les 24H GT Series, NM Racing (Dmitriev, Guillemat, Ibáñez, Llobet i Lloveras, Ginetta) va vèncer en GT4. L’equip de Granollers, primer absolut el 2017, va fer una exhibició de ritme i fiabilitat amb la formació més jove del grup (quatre pilots de 18 anys i un de 19), dirigida destrament per Nil Montserrat des del box.

En les 24H TCE Series, els equips catalans Cupra Racing Monlau (Gutiérrez, Laia Sanz, Alba Cano i Gené, Cupra TCR) i Baporo (Jaume Font, Vescovi, Ferri i Vela, Audi TCR) van fer el doblet. Així doncs, el gironí Francesc Gutiérrez va celebrar la tercera victòria absoluta en les 24 Hores (a la pràctica, GT i TCE eren dues curses en una); en perfecta simetria, 10 i 20 anys després de les anteriors.

Els de Cupra Racing no van tenir “cap incidència”, segons Gutiérrez, per bé que Pérez-Aicart va tenir un fort accident amb l’altre Cupra de Monlau. Baporo també es va guanyar el segon lloc a pols. L’equip de Vic va perdre dues voltes en la vuitena hora per un incident i va caure al cinquè lloc en TCR, però va remuntar per arrodonir el doblet català.

LA DADA

3
victòries
suma Gutiérrez en les 24 Hores, l’únic pilot que ha corregut les 20 edicions: 1998, 2008 i ahir.
24H GT Series (24 class.)
1r Herberth (Porsche, 1r GT3) 677 v.
2n Scuderia Praha (Ferrari) a 1
3r Idec Sport Racing (Mercedes) a 8
4t ProSport Perf. (Mercedes) a 9
5è Hofor Racing (Mercedes) a 10
6è Car Collection M’sport (Audi) a 11
7è Swiss Team (Mercedes) a 23
8è Leipert M’sport (Lamborghini) a 27
9è True Racing (KTM) a 30
10è Car Collection M’sport (Audi) a 30
14è NM Racing (Ginetta, 1r GT4) a 54
24H TCE Series (13 class.)
1r Cupra Racing Monlau (Cupra) 621 v.
2n Baporo Motorsport (Audi) a 5
3r Red Camel-Jordans.nl (Cupra) a 11
4t Bonk Motorsport (Audi) a 17
5è Altran Peugeot (Peugeot) a 18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)