Motociclisme

Viñales, al capdavant

MotoGP. El pilot empordanès de Yamaha signa la primera ‘pole’ de la temporada i avui sortirà al davant de Dovizioso (Ducati) i Márquez (Honda)

Maverick Viñales (Yamaha) iniciarà aquesta tarda (18.00, hora catalana) la primera cursa de la temporada de MotoGP, coincidint amb el Gran Premi de Qatar, des de la primera posició de la graella. Una recompensa a la regularitat mostrada pel pilot empordanès en les sessions d’entrenament i en la qualificació d’ahir. “No esperava anar tan ràpid, perquè feia vent i la moto derrapava una mica de la part frontal”, va comentar en la roda de premsa després de signar la millor volta, amb un temps d’1:53.546. “L’equip Yamaha entén el meu estil de pilotatge i puc donar el màxim damunt la moto. M’he sentit bé i, quan calia accelerar, ho he fet”, hi va afegir Viñales, que per avui pronostica una cursa “de grup, sobretot en les deu primeres voltes.”

Apareixen com a principals amenaces de Viñales, que amb la d’ahir ja suma set poles en MotoGP, Andrea Dovizioso (Ducati) i Marc Márquez (Honda), que completen la primera fila de la graella. Dovi va quedar a 198 centèsimes de l’empordanès, mentre que Márquez gairebé va calcar el temps de l’italià. Ho va fer després de remuntar posicions en l’última volta i aprofitant l’aspiració de Danilo Pretucci en la recta prèvia a la línia d’arribada. “Estic satisfet d’estar en la primera línia, perquè aquest és un dels circuits que em resulten més difícils”, va comentar el vigent campió de la categoria. En aquest sentit, va destacar la baixa temperatura ambiental, motivada pel fet de rodar quan ja és fosc i que afecta l’adherència de l’asfalt. Bé ho sap Márquez, que ahir va caure en la tercera tanda d’entrenaments, sortosament sense conseqüències. Pitjor va ser per al seu nou company d’equip, Jorge Lorenzo, que primer va caure en els entrenaments i, després, en la primera classificació (Q1). Tot plegat farà que surti des d’una discreta quinzena plaça en la seva primera cursa oficial com a pilot d’Honda. No va anar gaire millor a Valentino Rossi (Yamaha), que va quedar fora de la Q2 i avui arrencarà la cursa des de la catorzena posició.

Pel que fa als altres catalans de la categoria, Àlex Rins (Suzuki) sortirà des de la desena plaça; Aleix Espargaró (Aprilia), des de la dotzena; el seu germà Pol (KTM), des de la setzena, i Tito Rabat (Ducati), des de la divuitena.

Vierge, ràpid en Moto2

Pel que fa a Moto2, Marcel Schrötter (Kalex) va signar la seva primera pole (1:58.585), seguit pel pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (Kalex), que va quedar a 146 centèsimes de l’alemany. Àlex Márquez (Kalex), company d’equip de Vierge, va obtenir el novè millor registre després que en l’últim sospir l’apartessin de la vuitena plaça de la graella.

En Moto3, el gironí Albert Arenas (KTM) començarà la cursa des de la sisena plaça. El temps més ràpid de la qualificació el va marcar el valencià Aaron Canet (2:05.883).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)