Més motor

Els germans Hansen dominen el ral·licròs al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. Bon ambient en la primera jornada del World RX de Catalunya, durant la qual s’han disputat les dues primeres classificatòries de totes les categories

Timmy Hansen ha liderat la classificació del World RX de Catalunya al final de la primera jornada, sota un cel esplèndid i un bon ambient a les tribunes i el pàdoc del Circuit de Barcelona-Catalunya. Al volant del Peugeot 208 del Team Hansen –dirigit pel seu pare, el 14 cops campió d’Europa de ral·licròs Kenneth Hansen–, el pilot suec ha estat el més ràpid en les dues mànegues classificatòries de la categoria reina, World RX Supercar.

Arrodonint l’èxit de la família –la mare s’encarrega de l’estratègia des de la torre dels spotters–, el seu germà petit Kevin, líder de la general després de vèncer la primera prova del curs, a Abu Dhabi, ha estat segon en les dues classificatòries. Timmy té 26 anys i Kevin en farà 21 d’aquí un mes. Amb aquest resultat, l’equip Hansen es referma com el més competitiu del grup, en una temporada sense el concurs de cap equip de fàbrica.

El tercer classificat al final del primer dia del Catalunya RX ha estat el rus Timur Timerzianov (Hyundai i20, equip GRX Taneco), tercer en les dues classificatòries. Demà diumenge es disputaran dues classificatòries més, fins al migdia, i, a partir de les tres de la tarda, les dues semifinals i la final. Els dotze millors pilots en la classificació intermèdia, al final de les quatre classificatòries, passaran a les semifinals, i els sis millors d’aquestes, a la finalíssima.

En la jornada d’avui, la resta de classificats provisionals per a les semifinals la completen Andreas Bakkerud (Audi S1, RX Cartel), Kristián Szabó (Audi S1, EKS Sport), Cyril Raymond (Renault Clio, GCK Academy), Janis Baumanis (Ford Fiesta, Team Stard), Guerlain Chicherit (Renault Mégane, GC Kompetition), Niclas Grönholm (Hyundai i20, GRX Taneco), Timo Scheider (Seat Ibiza, Münnich Motorsport), Rokas Baciuska (Skoda Fabia, ES Motorsport) i Liam Doran (Audi S1, RX Cartel).

En la categoria RX2, l’andorrà Albert Llovera (PCR Sport) és tretzè després de les dues primeres classificatòries, i demà lluitarà per guanyar un lloc pel cap baix i colar-se en les semifinals. Mana el suec Oliver Eriksson, seguit pel finlandès Jesse Kallio i el noruec Ben-Philip Gundersen.

En Super 1600, el primer és el rus Artur Egorov (Audi A1), seguit per Maximilien Eveno (Citroën C2) i Aydar Nuriev (Audi A1).

Finalment, en la RX Star Race els més ràpids han estat els catalans Ivan Piña –primer en les dues classificatòries–, Marc Batlle i Pau Aulet. En aquesta categoria de complement també hi participen el pilot de Moto GP Pol Espargaró, Dani Clos, Gerard Farrés i Cristina Gutiérrez (els dos últims, pilots del Dakar).

El World RX de Catalunya viurà demà la gran jornada de cloenda, amb les mànegues d’escalfament de totes les categories a partir de tres quarts de nou del matí, i els podis finals a les quatre de la tarda. El podi està ubicat al bell mig del circuit, a la zona de l’Estadi, de manera que els espectadors en podran gaudir sense moure’s de lloc.

Tot seguit, a la zona sud del Circuit de Barcelona-Catalunya, se celebrarà el trofeu estatal de Drift (derrapatge controlat), fins a les vuit del vespre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)