Motociclisme

Una altra victòria de punta a punta de Marc Márquez

Motociclisme. El cerverí domina a Le Mans i suma la tercera victòria en Moto GP en les cinc curses disputades

Marc Márquez (Honda) ha aconseguit en el GP de França, a Le Mans, la tercera victòria en Moto GP en les cinc curses disputades del 2019. Com a Jerez, fa quinze dies, el pilot cerverí s’ha escapat al capdavant i ha dominat la cursa, amb un breu parèntesi en les primeres voltes, quan l’ha superat Jack Miller (Pramac Ducati). El líder del mundial ha precedit sobre la línia de meta les Ducati d’Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci i Miller, amb Valentino Rossi (Yamaha) cinquè, la posició que ocupava en la graella. Rere el pluricampió italià, Pol Espargaró ha signat un gran sisè lloc des de la dotzena posició de la graella. Ha estat la millor cursa del pilot de Granollers amb KTM des del podi que va obtenir l’any passat a Xest.

Per la seva banda, Marc Márquez ha donat la victòria número 300 en la categoria reina a Honda, i també ha igualat les 47 victòries en Moto GP del seu company Jorge Lorenzo, onzè a França. A més a més, amb la victòria d’Àlex en Moto 2, Le Mans ha estat la tercera ocasió en què els germans Márquez han guanyat el mateix cap de setmana. Les anteriors havien estat fa cinc anys, el 2014, quan Àlex i Marc van guanyar dues curses seguides, al Circuit de Barcelona-Catalunya i Assen, en Moto 3 i Moto GP, respectivament. Amb aquestes dues victòries a Le Mans, els pilots catalans sumen 280 victòries en el mundial de velocitat.

Els altres pilots catalans no han tingut tanta sort. Maverick Viñales (Yamaha) ha caigut en l’escalfament matinal i també en la cursa, quan Pecco Bagnaia (Pramac Ducati) l’ha tirat en la vuitena volta. Aleshores l’empordanès rodava només divuitè, fora dels punts.

Pel que fa a Àlex Rins, el de Suzuki ha entrat desè, des del dinovè lloc de la graella, a 13.7 de Márquez. Amb aquest resultat, Rins ha caigut del segon lloc de la general al tercer, desbancat per Dovizioso, a vint punts del 93.

Aleix Espargaró (Aprilia) ha entrat dotzè, sense que una sanció d’1.4 segons per tallar una xicana hagi alterat la seva posició, mentre que Tito Rabat (Avintia Ducati) ha plegat pel trencament de la cadena.

La pròxima cita del mundial serà el GP d’Itàlia, a Mugello, d’aquí a quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)