Motociclisme

Marc posa la directa

El pilot cerverí aconsegueix a França la tercera victòria de punta a punta del curs i referma el primer lloc de la general

Pol Espargaró entra sisè, a només 5.9 segons del 93, la seva millor cursa amb KTM amb l’asfalt sec

Encara té pocs punts d’avantatge respecte al segon classificat de la general perquè el zero d’Austin –una altra cursa que estava dominant– pesa. Però Marc Márquez va aconseguir ahir, en el GP de França de MotoGP, la tercera victòria de punta a punta en les cinc proves disputades i va igualar els 95 punts que sumava l’any passat en aquest moment del curs. Ara té un marge de vuit respecte a Andrea Dovizioso, el cap de files de Ducati, segon ahir, però que no guanya des de l’arrencada del curs a Qatar. Una dada palesa que Márquez està agafant velocitat de creuer cap al títol: abans de Le Mans tenia un sol punt de marge respecte a Àlex Rins en la general. El barceloní de Suzuki va punxar a França, on només va poder entrar desè, i, de cop i volta, es troba a vint punts del 93. Només la regularitat de Dovi resisteix l’escomesa del Tro.

Per si la competitivitat del campió no fos prou, ahir el cerverí va rebre un plus de motivació en veure la victòria del seu germà Àlex en Moto2. “Feia molt temps que [Àlex] no guanyava i m’he dit que havia d’anar bé”, va reconèixer. Era tot just la tercera vegada que els germans Àlex i Marc Márquez guanyaven el mateix cap de setmana. Les anteriors havien estat fa cinc anys, el 2014, quan van vèncer dues curses seguides, al Circuit de Barcelona-Catalunya i a Assen, en Moto3 i MotoGP, respectivament. A més, Marc va donar a Honda la victòria número 300 en la categoria reina i va igualar les 47 en MotoGP del seu company Jorge Lorenzo, només onzè a Le Mans. Amb el doblet dels germans Márquez, els pilots catalans acumulen 280 victòries en el mundial de velocitat des del 1968.

Cara i creu

L’altre gran protagonista català va ser Pol Espargaró, sisè amb la KTM, a tot just 5.9 del vencedor. Va ser el seu millor resultat sobre sec en dos anys i mig amb la marca austríaca, a banda del podi a Xest el 2018, sota la pluja. El de Granollers arrencava dotzè i de seguida es va col·locar sisè, rere l’Honda del 93; les Ducati de Dovi, Petrucci i Miller, i la Yamaha de Valentino Rossi. En canvi, Maverick Viñales rodava fora dels punts quan Pecco Bagnaia va caure i el va tirar.

EL PROTAGONISTA

He estat capaç de marcar el meu ritme. Sembla que és la tònica; la posada a punt és molt bona i em dona confiança
Marc Márquez

Punt final a la sequera d’Àlex Márquez

Àlex Márquez va posar punt final a un any i mig de sequera amb la victòria en Moto2 a Le Mans. El cerverí no guanyava des de Motegi el 2017, que també havia estat l’últim triomf català en la categoria de plata fins ahir. “Estàvem millor del que els resultats feien veure; només faltava quadrar-ho tot en una cursa. L’objectiu encara és guanyar el mundial, o arribar al final amb possibilitats”, va explicar.