Motociclisme

A una dècima de primera fila

Àlex Márquez va caure de la primera fila de la graella de sortida després de tenir-hi un lloc en les quatre últimes curses i avui sortirà des de la sisena posició (1:44.270). El pilot de Cervera va quedar a una sola dècima de la primera fila, que liderarà Augusto Fernández (1:44.170) en aconseguir la primera posició preferent de la seva carrera. El suís Thomas Luthi va acabar segon (1:44.191) i el britànic Sam Lowes, tercer (1:44.199), mentre que el líder de la categoria, l’italià Lorenzo Baldassarri (1:44.437), sortirà just darrere de Márquez. L’altre català de Moto 2, Xavi Vierge, no va superar la Q1 i només va poder ser 20è (1:44.917).

En Moto 3, Gabriel Rodrigo, pilot argentí resident a Catalunya, va aconseguir la seva primera posició preferent de la temporada en aturar el cronòmetre de la Q2 amb un temps d’1:48.450. En la classificació el van seguir el japonès Ai Ogura (1:48.471), que venia de la Q1, i l’italià Tony Arbolino (1:48.764). El líder del mundial, el valencià Aron Canet, va acabar cinquè (1:48.796).

Albert Arenas, únic català de la categoria, havia estat quinzè en els temps combinats de les tres primeres sessions lliures. Això el va fer passar per la Q1, sessió en què es va guanyar l’accés a la Q2 amb el tercer lloc –s’hi classifiquen els quatre primers– i un temps d’1:49.090. El gironí va rodat tercer a l’inici de la Q2 i finalment sortirà des de la sisena posició de la graella (1:48.809).