Fórmula 1

Doblet de plata, cursa d’or

Fórmula 1. Hamilton lidera el triomf de Mercedes en el GP d’Anglaterra, una cursa per emmarcar pel duel entre Ferrari i Red Bull, que acaba amb la topada entre Vettel i Verstappen

Silverstone va celebrar la renovació del contracte amb la F-1, fins al 2024, amb una cursa extraordinària. El circuit que fa 69 anys va ser la seu del primer gran premi puntuable va veure un reguitzell de duels en les vuit primeres posicions que va fer posar dempeus els 141.000 espectadors del GP d’Anglaterra. Els Mercedes de Lewis Hamilton i Valtteri Bottas es van barallar com mai per la victòria, fins que la sort dels campions va somriure a l’ídol local; els Ferrari i els Red Bull, sobretot Charles Leclerc i Max Verstappen, van lluitar cos a cos per les posicions d’honor, fins que Sebastian Vettel va envestir el pilot holandès, i Carlos Sainz i Daniel Ricciardo van anar a totes pel sisè lloc, el millor dels altres, que per tercer cop aquest any es va endur el pilot espanyol de McLaren.

Així, doncs, l’esport va ser el gran triomfador del dia, però el botí més abundós se’l van endur Mercedes i Hamilton. L’equip platejat va sumar el setè doblet en deu curses, i el pilot anglès, la setena victòria (la sisena que obté a casa, a Silverstone).

Cop de sort de Hamilton

Tanmateix, Bottas va vendre cara la seva pell, i quan Hamilton el va superar en la quarta volta, a Luffield, el pilot finlandès s’hi va tornar de seguida, a Copse. Però Lewis va tenir un cop de sort quan va poder aprofitar la neutralització de la cursa –Giovinazzi va plantar l’Alfa Romeo a la graveta en la volta 20 (de 52)– per aturar-se a boxs i desbancar el seu company. Mentrestant, Leclerc i Verstappen protagonitzaven un duel d’alta volada pel tercer lloc, seguits pels seus companys respectius, Vettel i Gasly –el francès va superar l’alemany a la pista just abans d’aturar-se–. Els atacs eren constants entre Charles i Max, tots dos de 21 anys, dos futurs campions del món que ja havien lluitat per la victòria en la cursa anterior, a Àustria.

Però Ferrari va fallar en no aprofitar la neutralització per cridar Leclerc a boxs. Ho va fer una volta tard, cosa que va relegar Charles del tercer lloc al sisè, rere Vettel, Gasly i Verstappen. L’holandès va superar el seu company i, en la volta 37, Vettel, en el revolt de Stowe, una volta després que Leclerc també avancés Gasly, per fora. L’alemany va intentar tornar-s’hi en el següent revolt, però el forat no es va arribar a obrir i el Ferrari va envestir el Red Bull. Max va poder continuar, per bé que rere Leclerc i Gasly, mentre que Vettel va haver de canviar el morro a boxs i va acabar doblat. El seu atac no va reeixir, però la cursa va viure 50 avançaments de cap a cap del grup i cap sanció fora de lloc, en un gran premi que es recordarà per anys que passin.

PROTAGONISTES

Dissabte estava frustrat, no sabia com afrontar la cursa, però he viscut un dels millors dies de la meva carrera
Lewis Hamilton

LA DADA

Tal vegada ha estat la cursa que he gaudit més. Estic molt content, pel tercer lloc i per les lluites a la pista
victòries
de Hamilton en 239 curses (33%). S’acosta al rècord absolut de Michael Schumacher (91).