Motociclisme

“Amb el retard, m’adormia abans de la cursa”

Marc Márquez. Pilot de Repsol Honda

“M’estava adormint abans de la cursa amb el retard. Estava tan tranquil que no ho entenia.” En efecte, Marc Márquez pesava figues al box de Repsol Honda mentre esperava que la cursa, ajornada 40 minuts per la pluja que va caure sobre el circuit, finalment comencés. Tothom, en la retransmissió de la prova, va poder veure com el pilot català badallava en un moment en què, més aviat, s’hauria d’haver estat menjant les ungles a causa dels nervis per l’espera. Deu ser la tranquil·litat que dona dominar el mundial amb tanta diferència i saber-se tan superior a la resta. “La veritat és que estic molt content d’aquesta victòria i de tornar de vacances amb una bona dinàmica”, valorava el pilot de Cervera. “Era important tornar amb més ganes que mai. Hem treballat l’equip molt bé.”

Malgrat el seu domini durant la cursa, Márquez va explicar que al matí no se les prometia tan felices: “En el warm-up les condicions i la configuració de la moto no em permetien anar còmode i hem decidit canviar la posada a punt completament. Haig de destacar la feina de l’equip i la seva precisió per fer una moto completament nova per a la cursa.” També va dir que esperava més oposició de Ducati en un circuit, com el de Brno, favorable a la moto italiana: “M’esperava una Ducati més forta en aquest circuit. De fet, em pensava que seria més forta aquí que la propera setmana a Àustria.” “Jo tenia el pneumàtic tou a darrere i tenia el dubte de fins on arribaria, però he vist que Dovizioso estava a mig segon i com que jo no estava forçant i estava a tres o quatre dècimes he entès que tenia problemes i he atacat”, va assenyalar sobre el canvi de ritme després de tenir un ensurt en la dotzena volta.

“Em fa vergonya”

Amb la victòria d’ahir, Marc Márquez va arribar a les cinquanta victòries en la categoria reina del mundial i va igualar l’anglès Mike Hailwood en el rànquing de pilots amb més victòries de la història en totes les classes, amb 76. “Un nom més. Ahir era Doohan [en referència al rècord de 58 posicions preferents en la categoria reina] i avui Hailwood. Són llegendes del motociclisme. No m’agrada, em fa una mica de vergonya, però si em comparen amb ells és que estem en el bon camí. Però el més important és que hem començat bé després de les vacances i que el meu germà [Àlex, vencedor en Moto 2] va gairebé millor que jo”, va valorar Márquez.

LES REACCIONS

63
punts
d’avantatge respecte de Dovizioso té Márquez com a líder del mundial.

LA DADA

Al principi, encara que anava al límit, podia seguir Marc. Llavors he estat molt just de pneumàtics i perdia en les frenades
He vist que Rins patinava molt. Sabia que podria obrir forat quan el passés perquè tenia problemes de pneumàtics
He acabat molt a prop del podi. És una llàstima perquè he lluitat dur tota la cursa, però al final he perdut adherència
Marc ha fet una passa més, pot accelerar millor i la seva velocitat és tan alta que és difícil seguir-lo
Andrea Dovizioso
És el millor podi de la meva carrera. Ara miro la bústia del correu per si arriba el nou contracte, però ja arribarà
Jack Miller
Demà estarem en els tests i provarem coses noves per intentar arribar a Àustria amb bones sensacions
Àlex Rins
Ha estat la cursa perfecta. He atacat des de l’inici. Avui tenia una idea molt clara del que havia de fer
Àlex Márquez
Estic content de guanyar. A la mínima que he pogut he passat Dalla Porta i m’he posat a tapar forats com un boig
Aron Canet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)