Fórmula 1

Leclerc, estratosfèric

Fórmula 1. El jove monegasc reivindica els Ferrari a Singapur amb una exhibició i obté la seva cinquena ‘pole’ superant Hamilton

El jove pilot monegasc de 21 anys Charles Leclerc (Ferrari) va fer una volta estratosfèrica en el seu últim intent en la Q3 i va signar la posició preferent, la cinquena de la seva carrera i la tercera consecutiva (1:36.217), del Gran Premi de Singapur que avui es disputarà al circuit urbà de Marina Bay. Terratrèmol les últimes setmanes en el món de la disciplina, Leclerc ha guanyat les dues últims curses i s’ha enlairat fins al quart lloc en la classificació del mundial, tot i que encara és a 102 punts de Lewis Hamilton (Mercedes), que lidera la taula amb mà de ferro. Sigui com vulgui, el segon millor temps el va obtenir el britànic amb un registre d’1:36.408. Hamilton va manifestar-se satisfet perquè avui sortirà des de la primera línia de la graella. Tercer, però líder durant alguns minuts fins que el seu company d’equip el va superar i el va deixar d’entrada amb cara de pomes agres, tot i una valoració posterior positiva, va ser l’alemany Sebastian Vettel –1:36.437–, que ha arrodonit la jornada gloriosa dels Ferrari quan, sobre el paper, havien de ser comparses. “He perdut tres cops el control”, reconeixia Leclerc parlant eufòric amb el seu equip des de dins del cotxe. Primer va fer un més que justificat crit de celebració eixordador. En l’anàlisi, ja a peu d’asfalt, remarcava que les millores aerodinàmiques fetes expressament per a Singapur havien donat resultat. Alhora, però, va admetre que havia tingut “un divendres dur”, però que la “feina dura” havia tingut recompensa.

Q3 Gran Premi de Singapur
1r. C. Leclerc (Ferrari) 1:36.217
2n. L. Hamilton (Mercedes) a 0.191
3r. S. Vettel (Ferrari) a 0.220
4t. M. Verstappen (Red Bull) a 0.596
5è. V. Bottas (Mercedes) a 0.929
6è. A. Albon (Red Bull) a 1.194
7è. C. Sianz (McLaren) a 1.601
8è. D. Ricciardo (Renault)) a 1.878
9è. N. Hulkenberg (Renault) a 2.047
10è. L. Norris (McLaren) a 2.112
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)